Oficial de rang înalt, despre legăturile lui George Simion cu Rusia: "Ar fi fost anumite contacte cu serviciile speciale" VIDEO

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 10:59
4573 citiri
Oficial de rang înalt, despre legăturile lui George Simion cu Rusia: "Ar fi fost anumite contacte cu serviciile speciale" VIDEO
Liderul AUR George Simion este acuzat din nou de legături cu serviciile rusești FOTO Facebook / George Simion

Un fost demnitar de rang înalt din Republica Moldova a dezvăluit într-o emisiune a DefenceRomania că a fost informat, în momentul în care conducea guvernul, de către șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), cu privire la legăturile lui George Simion cu serviciile de securitate ale Rusiei.

„Nu pot să nu spun că atunci când a fost implementată acea interdicție de a intra în Republica Moldova (n.r. - pe numele lui George Simion) în cadrul coaliției am avut discuții, având în vedere că această interdicție viza un cetățean european român. În consecință, a fost convocat șeful SIS-ului de atunci. În cadrul ședinței, dânsul a prezentat anumite informații, nu o să intru în detalii, care indicau că ar fi fost anumite contacte cu serviciile speciale rusești”, a declarat fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat la emisiunea DefenseRomânia.

După interviu, conducerea AUR a transmis o poziție oficială pentru Adevărul în care respinge acuzațiile la adresa lui George Simion.

„Fostul premier Filat încearcă din greu și cu prețul unor compromisuri majore să recupereze ceva din imaginea pierduta în anii petrecuți in închisoare pentru corupție. Propozițiile sale fără predicat confirmă fără nicio asumare campania lansata împotriva mișcării unioniste românești, cu atac direct la unul dintre cei mai cunoscuți militanți ai Reîntregirii.

Un fost prim-ministru al unui stat european avea obligația să dea un răspuns clar și sa indice data și maniera în care ar fi informat partenerii români cu privire la o presupusă vulnerabilitate. Nu a făcut-o nici atunci și nu o face nici acum pentru ca lipsește proba. Continuă limbajul otrăvit, statalist, moldovenist, prin care slujește dresorilor sai de la Moscova și inconștienților păpușari de la București care își fac pârtie politică pe socoteala intereselor naționale ale României”, a transmis AUR.

„George Simion s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului”

Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova în perioada 2014-2015, a declarat într-un interviu acordat la mijlocul lunii martie că, dintr-o discuție avută cu șeful serviciilor secrete de la Chișinău, a aflat detalii despre începuturile "unioniste" ale lui Simion.

"L-am cunoscut pe George Simion. Prima dată a venit la parlament cu o delegație a României. 2014-2015. Auzisem de el. Nu a vorbit mult. Era perceput ca un unionist din România care vrea unirea cu Basarabia. Eu am fost unionist dintotdeauna. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce.

Cum poate să se întâmple așa ceva cu un prieten al Republicii Moldova, m-am gândit. Fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (n.r. - Serviciul de Informații și Securitate) și l-am întrebat de ce și-a permis să-l expulzeze. Și el mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Și mi-a spus o chestie care m-a...: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au trimis informațiile și în România, că-n 2011 George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului.

Și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Mi-a mai spus că, în Republica Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuc, care era omul serviciilor rusești. Pentru mine a fost un șoc. Nu l-am crezut, nu am acceptat. N-am vrut să mă împac cu ideea că este un provocator al serviciilor rusești. Dar când am văzut ulterior toate încercările lui de a destabiliza situația și de a compromite unioniștii... Când vedem acum luările de poziție ale AUR față de războiul din Ucraina, îmi dau seama că nu este chiar așa cum se pretindea a fi", spune Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, în interviul acordat pentru platforma În Linie Dreaptă.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#George Simion, #presedinte aur, #servicii rusesti , #Stiri George Simion