Liderii AUR dupa intalnirea cu presedintele Iohannis: "Guvernul nu o sa prinda 2024. PSD s-a predat total Cotroceniului"

Marti, 22 Decembrie 2020, ora 17:41
6910 citiri
Liderii AUR dupa intalnirea cu presedintele Iohannis: "Guvernul nu o sa prinda 2024. PSD s-a predat total Cotroceniului"
George Simion, presedintele AUR/Facebook

George Simion si Claudiu Tarziu, co-presedintii Aliantei pentru Unirea Romanilor au declarat dupa consultarile cu Klaus Iohannis ca discutiile au fost protocolare si si-au exprimat lipsa de incredere cum ca viitorul guvern va prinde anul 2024.

"Discutia a fost una protocolara, nu credem ca viitorul guvern pe care il va anunta diseara o sa prinda 2024. PSD e un partid care s-a predat total Cotroceniului, nu face deloc opozitie si asta s-a vazut noaptea trecuta cand a stat pana la 3 noaptea ca sa il puna presedinte pe Ludovic Orban. Ne scarbeste intelegerea lor, asa cum ii scarbeste si pe romani. PSD a castigat cele mai multe voturi, dar nu a castigat nimic dupa alegeri", a spus George Simion.

La randul sau, Claudiu Tarziu a relatat ca i-a transmis presedintelui sa mai "mediteze".

"Partidele nu sunt legitime ca sa faca aceasta coalitie, au obtinut scoruri mici, iar ei se bazeaza pe sprijinul pe care il ofera presedintele. Presedintele ignora ca PNL nu a obtinut cel mai mare scor si ca nu a guvernat bine timp de un an. I-am spus asta presedintelui si i-am spus sa mediteze ca sa ofere un guvern de profesionisti, sa nu mai bajbaim cu oameni politici. Acest guvern nu este legitim pentru ca nu detine majoritatea in mod real. Conform ultimelor sondaje, ei au scazut, UDMR nu ar trece pragul electoral, USR-PLUS a pierdut 3-4 procente.", a spus Claudiu Tarziu.

Liderii partidelor care vor forma coalitia de guvernare, Ludovic Orban, Dacian Ciolos, Dan Barna, Kelemen Hunor, dar si Florin Citu, propunerea de premier, au spus ca isi doresc un guvern cat mai repede. Au mai declarat ca asteapta decizia presedintelui, votul parlamentului si ca apoi sunt pregatiti sa deruleze procedurile pentru investirea guvernului in cel mai scurt timp.

Florin Citu a declarat ca i-a trasmis lui Klaus Iohannis ca este gata sa isi asume responsabilitatea, ca premier, adaugand ca au discutat si despre buget si despre planul de guvernare. La final, a multumit pentru incredere.

Ultima fotografie cu Ceausescu in Bucuresti. Dictatorul a incercat sa-i calmeze pe oamenii care aruncau cu lemne si pietre. Elena urla de frica: "Nicule, Nicule, hai!"

Cum sa ajungi la pensie de magistrat fara sa dai o sentinta sau sa faci un rechizitoriu. Adevaratul scandal al pensiilor speciale sesizat de CCR

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#George Simion, #Alianta pentru Unirea Romanilor, #politica, #Iohannis consultari partide , #Stiri George Simion