Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

George Simion: „Legea certificatului de vaccinare nu va intra în această săptămână la vot. Poate peste corpurile noastre”

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 12:41
3614 citiri
George Simion: „Legea certificatului de vaccinare nu va intra în această săptămână la vot. Poate peste corpurile noastre”
George Simion, co-presedintele AUR FOTO Captură Facebook/ George Simion

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat luni, 15 noiembrie, că proiectul de lege privind certificatul verde COVID nu va intra în plenul Camerei Deputaţilor, la vot, în această săptămână şi a adăugat că această propunere legislativă a USR este neconstituţională.

„În această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot. Certificatul de muncă, un certificat care îţi dă voie să munceşti sau nu, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna aceasta şi, până ce fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege, despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru”, a afirmat George Simion, luni la Parlament.

Liderul deputaţilor AUR a adăugat că partidul din care face parte va solicita Biroului permanent să revină asupra deciziei privind obligativitatea prezentării la intrarea în Palatul Parlamentului a certificatului digital COVID-19.

„La această oră, avem o doamnă avocată în afara Parlamentului, care era invitată la grupul AUR, care nu poate intra pentru că nu are certificat verde. Acea decizie a Biroului permanent după părerea noastră este nelegală şi o să cerem în Biroul permanent să se revină asupra acestei decizii. Inclusiv sunt mulţi cameramani de la trusturile de presă care nu pot intra în Parlament pentru că nu sunt vaccinaţi anti-COVID”, a completat Simion.

Alături de el s-a aflat europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș care a prezentat mai multe hârtii despre care a spus că sunt contracte încheiate cu companiile care produc vaccin anti-COVID și pe care le-ar fi primit parțial cenzurate. Terheș a ținut un discurs virulent împotriva certificatului verde din România spunând că nu este forma despre care s-a discutat la Bruxelles.

„Scopul acestui certificat a fost facilitarea circulației. Unul dintre principii este principiul nediscriminării. Faptul că acest regulament facilitează libertatea de circulație înseamnă că cine n-are certificatul se poate deplasa, dar va trebui să se supună unor condiții. Eu nu merg cu niciun test când merg la Bruxelles. Când ajung acolo îmi spun că am câteva ore să fac un test și mă duc și fac test.

Ceea ce se pregătește acum românilor nu cumva încalcă chestiune non-discriminării. S-a ajuns în situația în care dacă nu ai certificat verde să fii amenințat că îți pierzi locul de muncă. Ca să poți să călătorești dintr-o țară în alta nu trebuie să ai certificat.

În UE nu s-a votat ce vor ăștia în România. Depășește granițele pe care Parlamentul European le-a stabilit”, a declarat europarlamentarul.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#George Simion AUR, #certificat covid, #pandemie coronavirus Romania, #lege vaccinare Romania , #Stiri George Simion