Cum i-a păcălit George Simion pe unioniștii din Republica Moldova: "În 2011, s-a întâlnit la Cernăuți cu rezidentul FSB-ului" VIDEO

Luni, 27 Martie 2023, ora 21:59
7301 citiri
Cum i-a păcălit George Simion pe unioniștii din Republica Moldova: "În 2011, s-a întâlnit la Cernăuți cu rezidentul FSB-ului" VIDEO
George Simion, în perioada în care organiza proteste unioniste peste Prut FOTO Wikipedia

Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, în perioada 2014-2015, a acordat un interviu în care a abordat, printre altele subiectul liderului extremist George Simion.

Șalaru dezvăluie o discuție avută cu șeful serviciilor secrete de la Chișinău, din care a aflat detalii despre începuturile "unioniste" ale lui Simion.

"L-am cunoscut pe George Simion. Prima dată a venit la parlament cu o delegație a României. 2014-2015. Auzisem de el. Nu a vorbit mult. Era perceput ca un unionist din România care vrea unirea cu Basarabia. Eu am fost unionist dintotdeauna. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce.

Cum poate să se întâmple așa ceva cu un prieten al Republicii Moldova, m-am gândit. Fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (n.r. - Serviciul de Informații și Securitate) și l-am întrebat de ce și-a permis să-l expulzeze. Și el mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Și mi-a spus o chestie care m-a...: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au trimis informațiile și în România, că-n 2011 George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului.

Și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Mi-a mai spus că, în Republica Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuc, care era omul serviciile rusești. Pentru mie a fost un șoc. Nu l-am crezut, nu am acceptat. N-am vrut să mă împac cu ideea că este un provocator al serviciilor rusești. Dar când am văzut ulterior toate încercările lui de a destabiliza situația și de a compromite unioniștii... Când vedem acum luările de poziție ale AUR față de războiul din Ucraina, îmi dau seama că nu este chiar așa cum se pretindea a fi", spune Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, în interviul acordat pentru platforma În Linie Dreaptă.

George Simion este considerat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat. Pentru prima dată, George Simion a primit interdicție pe 16 decembrie 2014. La vama Albița i s-a comunicat că are interdicție de a traversa Prutul.

Ulterior, a trecut de mai multe ori granița în țara vecină, stârnind agitația mediatică de fiecare dată când a fost trimis forțat în România.

Simion se pronunța frecvent anti-Ucraina în discursul public și evită abordarea subiectului Republica Moldova.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#George Simion, #simion fsb, #george simion rusia , #Stiri George Simion
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Prostii. Georgica Semion e un mare patriot
Poza gheu
gheu
rank 5