George Simion: „Ne-a sunat și Rareș Bogdan cu `Hai că o rezolvăm`. Era șocat că nu le-am cerut nimic”

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 07:44
7433 citiri
George Simion: „Ne-a sunat și Rareș Bogdan cu `Hai că o rezolvăm`. Era șocat că nu le-am cerut nimic”
George Simion, co-presedintele AUR FOTO Facebook/ George Simion

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a declarat miercuri, 6 octombrie, la România TV, că membrii formațiunii sale politice au fost sunați și de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, pentru a-i convinge să retragă moțiunea de cenzură.

Simion a susținut că a vorbit cu Rareș Bogdan care i-ar fi spus ”că o rezolvăm” și că ”nu e bine să se bage în Congresul PNL”.

”Ne-a sunat și Rareș Bogdan cu ”Hai că o rezolvăm”, că ”Nu e bine, de ce vă băgați voi acum în Congresul PNL? Retrageți-vă moțiunea”. Era șocat că nu le-am cerut nimic. I-am zis că ne deranjează faptul că spui că suntem cu extrema dreaptă. Și i-am zis, vezi că facem parte dintr-o zonă a conservatorilor”, a declarat George Simion, miercuri seară, la România TV.

Plângere la DNA

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, luni, 4 octombrie, că parlamentari ai PNL au încercat să-i "mituiască" pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, oferindu-le funcţii în deconcentrate şi a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupţie.

Simion a precizat că are probe audio-video în acest sens.

"Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi.

Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii", a declarat Simion, la Parlament.

George Simion, a postat luni seara, 4 octombrie, pe contul său de Youtube, o înregistrare audio. Liderul AUR susține că în înregistrare vorbește deputatul PNL, Cosmin Șandru, care a încercat să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să absenteze marți de la votul moțiunii.

George Simion a transmis că înregistrările au fost trimise la DNA.

În înregistrare se aude cum deputatul PNL îi spune celui de la AUR: „Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”.

Șandru a negat acuzațiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#George Simion AUR, #Rares Bogdan PNL, #motiune de cenzura, #Florin Citu , #Stiri George Simion