George Simion vrea eliminarea politică a primarului Dominic Fritz, prin alegeri democratice: "Dacă doriţi, o ligă anti-Fritz"

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 13:48
6401 citiri
George Simion vrea eliminarea politică a primarului Dominic Fritz, prin alegeri democratice: "Dacă doriţi, o ligă anti-Fritz"
George Simoin în fața Primăriei Timișoara FOTO captură video Facebook/ George Simion

Co-preşedintele AUR George Simion a anunţat sâmbătă, la Timişoara, că se doreşte "eliminarea primarului Dominic Fritz din viaţa politică românească prin alegeri democratice".

"Dacă doriţi, o ligă anti-Fritz. Nu anti-Fritz - cetăţeanul german paraşutat aici la Timişoara, ci Dominic Fritz primarul care a promis timişorenilor că o să aibă condiţii normale şi aţi ajuns în situaţia din Bucureşti unde doamna Firea şi domnul Nicuşor Dan au făcut prăpăd şi nu avem căldură în case", a declarat el.

Simion a menţionat că "reprezentanţi de la mai multe partide politice, reprezentanţi dintre autorităţile locale care au condus atât Timişoara, cât şi judeţul Timiş au anunţat că se alătură ligii anti-Fritz" şi că, probabil, se vor strânge semnături pentru ca Fritz să nu mai fie primar.

"Ieri (vineri - n.r.) am mers cu un alt revoluţionar, dl. Ion Bânciu, pentru a cere o audienţă pentru dl. Bânciu, care nu este primit la Primăria Timişoara de peste o lună şi jumătate. Audienţe, din tot ce ne-au zis toţi timişorenii, nu sunt ţinute de către primarul Dominic Fritz, am zis măcar unul dintre viceprimari, că este o situaţie presantă", a detaliat George Simion, sâmbătă, într-o conferinţă susţinută la Timişoara.

El a explicat că acesta şi reprezentanţii Memorialului Revoluţiei aveau nevoie de "câteva sute de lei" pentru coroanele pe care le depun în fiecare an, dar nu s-a găsit "deschidere" la Primărie.

Simion a afirmat că a văzut vineri "situaţia de pe teren" şi s-a întâlnit cu mulţi bănăţeni "decişi să-şi unească forţele pentru spiritul Timişoarei care nu mai este reflectat în niciun caz de administraţia locală de astăzi".

"O să anunţăm în zilele următoare componenţa AUR pe plan local pentru eliminarea primarului Dominic Fritz din viaţa politică românească prin alegri democratice. Dacă doriţi, o ligă anti-Fritz. Nu anti-Fritz - cetăţeanul german paraşutat aici la Timişoara, ci Dominic Fritz primarul care a promis timişorenilor că o să aibă condiţii normale şi aţi ajuns în situaţia din Bucureşti unde doamna Firea şi domnul Nicuşor Dan au făcut prăpăd şi nu avem căldură în case, situaţie similară şi aicea, în multe blocuri din Timişoara", a declarat liderul AUR.

El a afirmat că este "o administraţie păguboasă" pentru suma de 20 de milioane de euro plătită pentru Colterm şi care "nu furnizează ce a promis".

"Mă bucur că reprezentanţi de la mai multe partide politice, reprezentanţi dintre autorităţile locale care au condus atât Timişoara, cât şi judeţul Timiş au anunţat că se alătură ligii anti-Fritz", a spus George Simion.

El a anunţat că probabil se va începe strângerea de semnături pentru ca Dominic Fritz să nu mai fie primarul Timişoarei până în 2024, "pentru că nu merită".

Vineri, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai AUR, alături de care s-a aflat liderul acestui artid, George Simion, au pătruns în sediul Primăriei Timişoara scandând lozinci precum ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta” sau ”Ruşine, ruşine să vă fie”.

Ulterior, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş a anunţat că a deschis dosar penal pentru violarea sediului profesional, cercetările fiind conduse de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

De asemenea, nspectoratul de Jandarmi al judeţului Timiş a dat opt amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiu închis şi alte patru pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, după incidentul de la Primăria Timişoara.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
#George Simion, #primar Timisoara, #dominic fritz , #Stiri George Simion