Amenințări cu plângeri penale, după scandalul de la citirea moțiunii. George Simion: „Este un atac evident la statul de drept”

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 17:49
4868 citiri
Amenințări cu plângeri penale, după scandalul de la citirea moțiunii. George Simion: „Este un atac evident la statul de drept”
Președintele AUR George Simion FOTO Facebook/ George Simion

Președintele AUR George Simion a declarat joi, 9 septembrie, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu a fost citită în Parlament, că vicepreşedintele Florin Roman "ocupa un scaun care nu i se cuvenea" şi că reprezentanţii partidului său îi vor face plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale.

"Este un atac evident la statul de drept, atac la Constituţia României, am cerut în această şedinţă un vot pentru ca moţiunea să fie dezbătută şi votată marţi. Vrem ca marţi să fie convocat plen reunit. Nu am avut majoritate pentru convocarea plenului marţi. Doamna Dragu cred că a greşit acceptând ca majoritatea să respingă o moţiune a minorităţii. Am cerut ca cei doi preşedinţi, Dragu şi Orban, să convoace şedinţă de vot pe moţiunea de cenzură şi le cer să facă asta marţi, 14 septembrie, pentru că altfel încală şi ei Constituţia şi va fi abuz în serviciu", a susţinut, joi, după şedinţa de plen, George Simion.

El a vorbit şi despre scandalul legat de îndepărtarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) de la tribună.

"A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa", a afirmat Simion.

Răspunzând unei alte întrebări, Simion a declarat că îi este "milă de domnul Cîţu, se teme, e paranoic, vine cu scenarii elucubrate, domnul Cîţu e acum cu teoriile conspiraţiei".

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu. A fost anunţată prezenţa a 269 de parlamentari. Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut. George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
#George Simion, #aur, #motiune de cenzura , #Stiri George Simion