George Simion, atacuri repetate la Klaus Iohannis: „Și-a bătut joc de întreaga țara. Pentru asta, trebuie să plătească”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 12:16
3081 citiri
George Simion, atacuri repetate la Klaus Iohannis: „Și-a bătut joc de întreaga țara. Pentru asta, trebuie să plătească”
Copreședintele AUR George Simion a ironizat PNL FOTO Facebook / George Simion

Copreședintele AUR, George Simion, a lansat miercuri, 20 octombrie, mai multe atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis, în timpul dezbaterii pentru votul de învestire a guvernului Cioloș. Simion susține că președintele „și-a bătut joc de întreaga țară” și că din acest motiv „trebuie să plătească”.

„Cu această nominalizare Klaus Iohannis și-a bătut joc de întreaga țară. Pentru asta Klaus Iohannis trebuie să plătească. Probabil Iohannis consideră că poate să-și bată joc de votanții USR și să facă cumva să le forțeze mâna ca să-l voteze pe Florin Cîțu.

Probabil Iohannis consideră că voi parlamentarii României o să vă temeți pentru locurile voastre și o să votați orice propunere care vine după Dacian Cioloș. Jocul ăsta e, o șaradă. Participăm la un teatru care nici nu e bun, la care ne prefecem că vom alege un guvern. Niciodată în ultimii 30 de ani nu am avut un asemenea caz. Să-ți treacă toți miniștrii prin comisii, să fie respinși, să știi că va pica guvernul și să mergi înainte. Responsabil e cel care face nominalizările. Klaus Iohannis are de dat socoteală”, a recizat George Simion.

Liderul AUR a mai adăugat apoi că dacă PNL va rămâne la mâna lui Iohannis, partidul liberalilor se va rupe.

„Dacă PNL va merge pe mâna lui Iohannis se va rupe. Nu știu cine va mai intra în Parlament. Pentru a preveni actuala criză l-am întrebat pe domnul Cioloș dacă ne putem pune la masa de discuții cu toți liderii din Parlament. Kelemen Hunor a spus foarte clar, am venit și noi cu o variantă, trebuie să găsim puterea de a dialoga unii cu alții și să-i spunem lui Klaus Iohannis că nu poate să-ți bată joc de întreaga țară.

Azi, după ce ne jucăm cu bilele pe-aici, să ne punem la aceeași masă și să găsim o soluție”, a conchis George Simion.

Dacian Cioloş se află miercuri în Parlament, pentru a cere votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul constituţional de zece zile de la nominalizarea sa pentru postul de premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma demiterii Executivului Cîţu prin moţiune de cenzură.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a debutat miercuri la Campionatele Naționale de la Otopeni, în proba de 50 de metri liber, cea mai rapidă a natației. Cu 100 de zile rămase...
#George Simion AUR, #aur, #vot de investitura guvern, #guvernul Ciolos, #dacian ciolos premier mandatat, #scandal usr pnl , #Stiri George Simion