George Simion anunta ca a cooptat doi fosti membri USR. "E foarte posibil sa vedem multe miscari de la USR la AUR in perioada urmatoare"

Marti, 20 Aprilie 2021, ora 02:10
5796 citiri
George Simion anunta ca a cooptat doi fosti membri USR. "E foarte posibil sa vedem multe miscari de la USR la AUR in perioada urmatoare"
Raluca Amariei, alaturi de George Simion, liderul AUR FOTO Facebook/ Raluca Amariei

Doi dintre liderii fondatori ai Uniunii Salvati Romania (USR) s-au alaturat Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR), potrivit unui anunt facut de reprezentantii formatiunii politice.

Este vorba despre Raluca Amariei, fost vicepresedinte USR la nivel national si fost lider al filialei judetene Sibiu a USR, si Dan Radulescu, fost deputat USR, membru fondator si presedinte al filialei judetene a USR Prahova.

"Doi fosti lideri ai Uniunii Salvati Romania (USR), din aripa conservatoare a formatiunii, adera la Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR). Dupa ce Amariei si Radulescu au demisionat din USR in 2020, ca urmare a diferentelor tot mai accentuate de viziune si de orientare doctrinara, acestia au decis sa se alature Aliantei pentru Unirea Romanilor, singurul partid care isi fundamenteaza activitatea pe 4 mari valori: familia, natiunea, credinta si libertatea", se arata in comunicatul transmis de conducerea AUR in seara zilei de marti, 20 aprilie.

Ce spun fostii USR-isti

Fostul lider USR Dan Radulescu a precizat, intr-o declaratie pentru Ziare.com, ca pasul facut "este unul firesc catre singura zona din politica romaneasca ce are ca puncte cardinale familia, natiunea, credinta si libertatea".

"Inca de cand mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegatorii ca voi continua lupta politica pe care am inceput-o. Voi milita, in continuare, pentru un sistem de invatamant incluziv si performant si pentru dreptul nostru constitutional la un mediu sanatos. Principiile mele conservatoare se regasesc in cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astazi este unul firesc catre singura zona din politica romaneasca ce are ca puncte cardinale familia, natiunea, credinta si libertatea", a declarat pentru Ziare.com Dan Radulescu, fost deputat USR, membru fondator si presedinte al filialei judetene a USR Prahova.

Fosta USR-ista Raluca Amariei a precizat ca a luat hotararea de a se alatura AUR, dupa ce a asistat "la modul haotic in care este guvernata Romania in aceasta perioada".

"Am decis sa ma alatur AUR vazand dorinta sincera a liderilor si a militantilor pe care i-am cunoscut pana acum de a schimba in bine Romania. Am asteptat o vreme ca sa ma conving ca oamenii nu se schimba in rau dupa ce ajung in Parlament, asa cum s-a intamplat din pacate cu alti politicieni noi. Am luat aceasta hotarare acum dupa ce am asistat la modul haotic in care este guvernata Romania in aceasta perioada", a precizat si Raluca Amariei pentru Ziare.com

"E foarte posibil sa vedem in perioada urmatoare mai multe mutari de acest fel"

Contactat de Ziare.com, profesorul de stiinte politice Andrei Taranu a declarat ca "e foarte posibil" ca in perioada urmatoare sa fie anuntate mai multe transferuri de la USR catre AUR, in contextul in care formatiunea politica condusa de Dan Barna este in scadere in sondaje si "pare a nu mai avea sustinere in urma scandalurilor care au existat si probabil vor mai exista pana in Congres".

"E foarte posibil sa vedem in perioada urmatoare mai multe mutari de acest fel, de la USR la AUR. Dupa cum bine stiti, inca din timpul alegerilor am observat acest fenomen, si anume ca o parte din electoratul mai degraba radicalizat al USR s-a apropia de cei de la AUR pe o linie nationalista, partea aceasta legata de Republica Moldova, miscarile anti-coruptie s.a.m.d

La Prahova e oarecum inteligibi, pentru ca batalia care s-a dat intre diverse grupuri din USR, pe care a castigat-o Mihai Politeanu in final, i-a tras pe linie moarta pe cei care s-au dus la acea vreme pe linie radicalizata, care nu erau neaparat in linia USR, ci mai degraba pe linia M10, Forta Civica. Aceste miscari au fost intotdeauna destul de marginale. Inclusiv Politeanu vine de acolo.

E clar ca aceasta linie religioasa, nationalista, care a existat si inca mai exista in USR, e mai usor de atras de AUR. E foarte posibil sa mai vedem aceste lucruri (n.r - mutari de la USR la AUR) pentru ca si politic USR este in scadere, pare a nu mai avea sustinere in urma scandalurilor care au existat si probabil vor mai exista pana in Congres, cel putin", a declarat politologul Andrei Taranu.

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#aur, #George Simion AUR, #USR, #Andrei Taranu SNSPA , #Stiri George Simion
Comentarii
Poza matrics
matrics
rank 1
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
usr/aur va fi singurul partid cu 3 presedinti: barna, cioclos si