Consultantul lui George Simion rupe colaborarea cu AUR: „Politica lui devine periculoasă pentru România”

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 03:25
8986 citiri
Consultantul lui George Simion rupe colaborarea cu AUR: „Politica lui devine periculoasă pentru România”
Anton Pisaroglu a fost consilierul lui George Simion FOTO Facebook / Anton Pisaroglu

Anton Pisaroglu, unul dintre consultanții politici ai lui George Simion, specializat pe probleme de relații internaționale, a anunțat că rupe colaborarea cu AUR și actualul președinte al formațiunii, despre a cărui politică spune că „devine periculoasă pentru România”.

„Am evaluat de o perioadă de timp încoace decizia de a mă alătura lui George Simion în calitate de consultant politic pe probleme de relații internaționale. Din păcate, am ajuns la concluzia că această colaborare nu mai poate continua, atât din motive de diferențe ideologice, cât și din cauza unor discrepanțe care țin de convingerile personale, aspecte care s-au relevat pe măsura apropierii de partid”, a scris Pisaroglu pe Facebook.

Consultantul adaugă apoi că va reveni cu un nou mesaj privind motivele care au stat la baza deciziei sale și subliniază că politica lui George Simion „devine periculoasă” pentru țara noastră.

„Principiile și valorile m-au condus în viața profesională, unde am avut colaborări cu o multitudine de tipologii de lideri politici, cu viziuni dintre cele mai diverse. Prin forța lucrurilor, liderii devin captivi ai propriilor alegeri de oameni apropiați, care sunt chemați de către aceștia să le filtreze realitatea în funcție de propriile abilitați si interese. Niciun lider nu scapă de această capcană, însă cei mai înțelepți fac propriile incursiuni în realitate, nemediate, precum și ajustările care se impun pe linia sfătuitorilor.

Voi reveni într-o postare viitoare cu motivele care stau la baza deciziei mele de a renunța la colaborarea cu AUR și despre cum politica lui George Simion devine periculoasă pentru România”, conchide consultantul.

Membrii AUR au fost adesea acuzați că promovează propaganda rusească în România. Potrivit unei investigații Balkan Investigative Reporting Network la București, în octombrie, 2021, arăta cum 15 pagini și site-uri web ce pretind a fi publicații de știri independente sunt de fapt legate de AUR. Toate acestea promovau discursuri răspândite și de Rusia, potrivit Europa Liberă.

Mai mulți lideri AUR le-au promovat pe Facebook și au plătit publicitatea lor, potrivit sursei citate, iar materialele erau distribuite în zeci de grupuri create pentru susținerea AUR.

Totodată, într-un top al „partidelor românești” realizat de Sputnik, AUR se regăsește în top, fiind descris ca fiind ”surpriza absolută a clasei politice românești”.

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#George Simion, #aur, #propaganda Rusia, #consultant aur, #consultant george simion , #Stiri George Simion