AUR a depasit USRPLUS in sondaje. Partidul lui George Simion a ajuns in top trei

Joi, 13 Mai 2021, ora 20:14
27199 citiri
AUR a depasit USRPLUS in sondaje. Partidul lui George Simion a ajuns in top trei
Si Avangarde confirma ascensiunea AUR in sondaje FOTO Facebook/ George Simion

Inca un institut de sondare din Romania confirma ascensiunea AUR. In exclusivitate pentru Ziare.com, sociologul Vladimir Ionas, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a dezvaluit ca partidul condus de George Simion se pozitioneaza pe locul 3 la intentie de vot, depasind astfel Alianta USRPLUS.

"Pot confirma faptul ca AUR a depasit USRPLUS in sondaje. Nu pot spune momentan procente, dar intr-adevar, AUR este al 3-lea partid din Romania, dupa PSD si PNL. Nu este o diferenta foarte mare intre AUR si USRPLUS, dar a reusit sa depaseasca in intentia de vot USRPLUS", a declarat Vladimir Ionas pentru Ziare.com.

Sociologul a explicat faptul ca ascensiunea AUR in sondaje vine pe fondul increderii tot mai scazute pe care romanii o au in partidele politice vechi. Potrivit lui Ionas, AUR reuseste sa rupa tot mai mult din electoratul USRPLUS, motiv pentru care Alianta inregistreaza scaderi la intentia de vot.

"Cresterea AUR vine strict pe lipsa de incredere a cetatenilor in politica. USRPLUS nu mai reprezinta acea noutate care i-a adus succesul in alegerile anterioare. AUR i-a luat acest loc.

Prezenta estimata la urne foarte scazuta reuseste sa faca AUR al 3-lea partid din Romania. In plus, AUR reuseste ceva la care nu se asteptau foarte multi: sa rupa chiar din electoratul USRPLUS. O anumita parte a electoratului AUR se suprapune foarte bine cu electoratul USRPLUS, in special cand vine vorba despre persoanele cu o educatie superioara", a detaliat acesta.

Nu este, insa, primul institut de sondare care confirma ascensiunea fulminanta a AUR. Amintim ca un sondaj de opinie realizat de INSCOP in luna martie anunta faptul ca Partidul lui George Simion - Alianta pentru Unirea Romanilor - a ajuns pe locul trei in intentia de vot a romanilor.

Concret: potrivit unui grafic din cercetare prezentat de seful INSCOP, Remus Stefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc in optiunile romanilor se afla PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3% si AUR, cu 15.3%, urmat de Alianta USR-PLUS, cu 14.2%.

Amintim ca AUR a reusit performanta de a depasi partide mai vechi ca PRO Romania si PMP la alegerile parlamentare din decembrie 2021, obtinand un scor de aproape 10%, care i-a asigurat un loc in Parlamentul Romaniei.

"Aur poate ajunge chiar pe locul 2"

Contactat de Ziare.com, sociologul Gelu Duminica, profesor asociat al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, a declarat recent ca exista mari sanse ca partidul lui George Simion sa devina a doua forta politica din Romania la urmatoarele alegeri, si chiar sa asistam in viitor la un Guvern din care sa faca parte si AUR.

"Viitorul AUR depinde foarte mult de cei care sunt in spatele acestui partid, si nu ma refer la electori, ci la cei care au gandit aceasta formatiune politica. Nu il am in vedere pe domnul Tarziu, Simion si cei care sunt in fata. Din punctul meu de vedere, aceasta formatiune politica are motorul in alta parte, dar nu as putea sa va spun unde. Insa, e cu totul in alta parte decat ceea ce vedem noi ca leadership.

Personal, cred ca AUR va creste pana la urmatoarele alegeri si va avea un rezultat bun. AUR va continua sa catalizeze toate nemultumirile celor din societatea romaneasca si a celor care experimenteaza lehamitea. Nu m-ar mira deloc ca la urmatoarele alegeri AUR sa devina chiar partidul numarul 2 in Romania, nu neaparat numarul 3.

Totul este posibil (n.r - intrebat daca am putea sa asistam la un Guvern cu AUR). Istoria ne-a demonstrat ca, din pacate, lucrurile de genul acesta, pot fi posibile", spune sociologul Gelu Duminica.

Care este valoarea tezaurului furat de ruși României, conform evaluării actuale în euro
Care este valoarea tezaurului furat de ruși României, conform evaluării actuale în euro
Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie prin care cere Rusiei să restituie integral tezaurul naţional al României pe care şi l-a însuşit ilegal după Revoluția Bolșevică din...
Când va veni ”momentul de regresie” pentru AUR. Analist: ”Oamenii aceștia vor să se răzbune/ Cel mai ușor e pe ștampila de vot”
Când va veni ”momentul de regresie” pentru AUR. Analist: ”Oamenii aceștia vor să se răzbune/ Cel mai ușor e pe ștampila de vot”
Partidul AUR, apărut inițial ca o surpriză la alegerile din 2020, a ajuns foarte bine cotat în sondajele electorale, în ciuda faptului că, spre deosebire de alte formațiuni politice, nu are...
#aur, #George Simion AUR, #sondaje , #Stiri George Simion