AUR spune că a adunat 730.000 de semnături pentru suspendarea lui Iohannis. Câte i-ar mai trebui pentru declanșarea procedurii

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 17:18 10212 citiri
Copreședintele AUR George Simion continuă turneul prin țară FOTO Facebook / George Simion

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat joi, 20 ianuarie, că formațiunea sa a adunat 730.000 de semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis în cele trei luni de când au început demersul.

Pentru ca inițiativa să treacă la următorul pas, AUR ar avea nevoie de 3 milioane de semnături. În contextul în care acțiunea a început în luna noiembrie, formațiunea a adunat zilnic aproximativ 9.000 de semnături. George Simion a explicat că își dorește să aibă numărul necesar la finalul lunii martie, AUR având nevoie să se prezinte cu 3 milioane de semnături.

Altfel spus, AUR ar trebui să strângă peste 30.000 de semnături pe zi până în ultima zi din luna martie pentru a ajunge la ținta necesară. Ulterior, formațiunea ar trebui să convingă mai bine de 3 milioane de români, adică mult peste numărul de semnături adunate în trei luni, pentru a ieși la un vot care durează o singură zi.

"Aveam 730.000 de semnături la ultima totalizare, mergem înainte, sperăm să terminăm în luna martie, să avem 3 milioane. Nu ne ajută vremea, dar semnează lumea şi m-am bucurat să văd că mulţi, aici, în Târgu Mureş, semnează, cum am văzut şi la Târnăveni şi Iernut. Nu avem o capacitate organizatorică atât de mare ca să ajungem peste tot, dar există posibilitatea descărcării formularelor online. Mâine vom fi în judeţul Bistriţa-Năsăud, poimâine în Suceava, apoi în Botoşani, pe 24 ianuarie în Piaţa Unirii din Iaşi unde o să întindem hora mare", a declarat George Simion.

George Simion a precizat că, în cadrul turneului său în judeţul Mureş din aceste zile, a vizitat Termocentrala Iernut şi combinatul Azomureş din Târgu Mureş, urmând să se deplaseze şi la Reghin şi Grebeniş.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News