Liderul PNL Iași, despre scandalul în care a fost implicat George Simion: ”Sunt metode folosite şi în Germania anilor '30”

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 19:16 3589 citiri
Deputatul PNL acuză AUR că ”se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol naţional” FOTO Facebook / Alexandru Muraru

Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, a declarat luni, 24 ianuarie, că nu este exclus ca incidentul în care a fost implicat copreședintele AUR, George Simion, să fi fost provocat chiar de ”extremiştii neo-legionari” ai partidului.

Acesta a subliniat că, în timp ce autorităţile au fost prudente, cei de la AUR au încercat să creeze conflicte şi violenţe în preajma Zilei Unirii Principatelor Române.

”Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de extremiştii neo-legionari de la AUR. Sunt metode folosite şi în perioada interbelică, şi în Germania anilor '30 şi în alte locuri. Dacă autorităţile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte şi violenţe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceştia”, a declarat, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

El consideră că ”şi în ipoteza unui conflict spontan, AUR culege ce a semănat”.

”Violenţa naşte violenţă”, a afirmat şeful liberalilor ieşeni.

Muraru a susţinut că ”AUR se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol naţional, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol”.

”N-am văzut adepţi. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violenţă, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

Peste 1.000 de membri şi simpatizanţi AUR au manifestat, luni, în centrul Iaşiului, de Ziua Unirii Principatelor Române. La un moment dat, liderul AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală de un tânăr aflat în mulţime.

Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal de către Poliţie, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În Piaţa Unirii din Iaşi au fost prezenţi şi zeci de reprezentanţi ai societăţii civile ieşene, aceştia cerând autorităţilor să urgenteze proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News