George Simion și rolul închipuit al justițiarului: ”El joacă rolul lui Robin Hood de rit nou”

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 03:25
6805 citiri
George Simion și rolul închipuit al justițiarului: ”El joacă rolul lui Robin Hood de rit nou”
George Simion, liderul AUR FOTO / Hepta

George Simion s-a filmat miercuri, 20 aprilie, în timp ce se ducea ”în control” la sediul STB din București, după ce compania a anunțat că peste 200 de angajați vor fi dați afară ca urmare a grevei din ianuarie, care a paralizat Bucureștiul timp de cinci zile.

Simion a postat întreaga intervenție pe Facebook, timp în care a dat buzna în birouri și a anunțat în repetate rânduri că s-a dus ”în control”, vorbind cu angajații până când directorul STB l-a primit să discute.

Mai multe momente ies în evidență. De exemplu, la minutul 1:18, intră într-un birou, unde o femeie, îmbrăcată în rochie și pantofi cu toc, tocmai primea un cozonac de la o colegă. Simion o urmărește, timp în care o întreabă dacă este șofer pe autobuz, dacă este iepurașul de Paște, ”cine este doamna îmbrăcată așa frumos”, iar în momentul în care femeia răspunde că se ocupă de coordonarea departamentului de pază, Simion spune:

”Sunteți amanta cui?”

Mai apoi intră într-un alt birou, la momentul 10.45, când un angajat îl întreabă ce face acolo.

”Cum adică ce facem aici? Te controlăm, că ești plătit din banii noștri. Te ocupi de marketing tu? La STB? Ești cam tânăr. Probabil ai studii”, răspunde Simion.

La final, la minutul 26.11, după discuția cu directorul STB, Adrian Criț, Simion iese din sală și spune: ”O zi bună domn director, nu o să mai ocupați pentru ce ați făcut în săptămâna mare, să dați 200 de oameni afară, nu o să mai ocupați acest loc. Personal mă ocup”.

George Simion și rolul închipui al justițiarului

Adrian Zăbavă, consultant politic, a explicat pentru Ziare.com că George Simion joacă un rol, mai degrabă al unui Robin Hood, și că profită de orice oportunitate pentru a se manifesta.

”El joacă rolul lui Robin Hood de rit nou. Faptul că s-a dus la STB, adică un subiect care e destul de micuț pe agenda națională totuși, arată că e avid de orice situație care îi poate oferi prilej să-și joace rolul. Și în ultimul timp nu a avut foarte multe oportunități.

E oarecum într-un con de umbră și cred că faptul că s-a dus la STB și joacă rolul ăsta acolo arată că înțelege și el că nu mai e pe aceeași cai mari de acum câteva luni”, declară Adrian Zăbavă.

Consultantul politic adaugă că Simion spune lucrurile pe care electoratul AUR dorește să le audă și care coincid convingerilor acestora. În plus, adaugă că o bună parte din acest electorat nu ar avea probabil nicio problemă cu exprimările menționate anterior, precum ”tu amanta cui ești”.

”O parte a societății pe care el o vizează drept electorat are un dinte împotriva a tot ceea ce înseamnă stat și el cam asta vrea să reprezinte. Oamenii simpli au impresia că în spatele tuturor acestor uși închise din birouri, instituții, se află un sistem care-i controlează și care ia deciziile fără să se gândească la ei.

Forțarea unor locuri văzute de publicul lui țintă drept opace, închise, lipsite de transparență, reprezintă un lucru valorizat de către electoratul lui.

Nu cred că bună parte din electoratul AUR ar putea avea o problemă cu exprimări de genul ”tu amanta cui ești”, sau ”tu nu ești prea tânăr ca să fii director”. De ce? Pentru că fix aceste lucruri vin să le confirme lucrurile în care cred: că tot acest sistem de stat al instituțiilor este căpușat din plin de rubedenii, amantlâcuri și așa mai departe. Într-o măsură adevărat, nu putem să nu ținem cont.

Importantă e percepția, deci atâta timp cât intri într-o instituție și vezi o domnișoară îmbrăcată într-o rochie și spui că e amantă, pentru niște oameni e de ajuns să le confirme credințele, mai puțin important e să vadă dacă e și adevărat.

Sunt sigur că va căuta orice prilej de această natură pentru a juca în continuare acest rol. Deocamdată e mai puțin al justițiarului pentru că n-are pârghiile de a fi justițiar, dar acolo bate”, concluzionează Adrian Zăbavă.

STB și sancțiunile împotriva angajaților care au participat la greva din ianuarie

STB a transmis că 222 de angajați vor fi dați afară, iar alți altor 490 li se va reduce salariul, fiind vorba de măsuri luate ca urmare a grevei din luna ianuarie, care a durat cinci zile.

Partidul AUR a transmis miercuri, 20 aprilie, printr-un comunicat, că măsurile sunt ”o răzbunare politică pentru că sindicaliștii și-au permis să își ceară drepturile”.

Adrian Criț, directorul STB, a declarat ulterior pentru Libertatea că măsurile administrative s-au luat „ca urmare a neîndeplinirii sarcinilor de serviciu de către unii angajați”, dar și „pentru încălcarea unor dispoziții legale, adică a două hotărâri ale instanței din București prin care greva din ianuarie a fost declarată ilegală, cu privarea de transportul public al cetățenilor”.

Primăria Capitalei a transmis pentru sursa citată că este dreptul companiei să dea afară oamenii care au lipsit trei zile consecutive de la serviciu.

„Primăria Capitalei nu comentează aplicarea legii. Adică dacă STB, prin contractul de muncă, are dreptul să dea afară oamenii care au lipsit nemotivat de la serviciu trei zile consecutiv, atunci legea trebuie respectată.

Nu ne implicăm în contractul de muncă dintre o societate comercială și un angajat”, a precizat PMB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#George Simion AUR, #STB , #Stiri George Simion