Cum achită George Simion nunta fără dar la care ar urma să hrănească 10.000 de oameni. "Nu vă faceți voi griji de asta"

Marti, 19 Iulie 2022, ora 21:30
13756 citiri
Cum achită George Simion nunta fără dar la care ar urma să hrănească 10.000 de oameni. "Nu vă faceți voi griji de asta"
George Simion, liderul AUR FOTO Hepta

George Simion urmează să se căsătorească în 27 august, în localitatea vâlceană Măciuca. Liderul AUR a invitat la eveniment pe oricine dorește să participe, a creat un grup de WhatsApp pentru organizare, susținând că va asigura transportul nuntașilor.

În plus, viitorul mire i-a asigurat pe potențialii participanți că darul de nuntă este opțional.

Mugur Mărcoianu, primarul comunei Măciuca, a declarat la 6 iulie că se așteaptă ca la nunta politicianului să participe peste 10.000 de oameni, adică de peste cinci ori mai multe persoane față de populația comunei, potrivit Tribuna Vâlceană.

În aceste condiții, un astfel de eveniment cu cel puțin 10.000 de invitați, unde plicul cu bani nu este obligatoriu, la care se adaugă asigurarea transportului dus-întors indiferent de colțul țării din care vin oamenii, plus cazarea peste noapte, costurile sunt ridicate.

Sursa banilor pentru organizare este o enigmă, pe care George Simion n-a elucidat-o încă. Potrivit ultimei declarații de avere, completate în iunie 2022, George Simion nu deține terenuri, proprietăți, nici conturi în bancă. Are doar un Ford Fiesta fabricat în 2006 și un salariu ce însumează anual 146.622 de lei, adică aproximativ 12.218 lei pe lună. Chiar și așa, George Simion a declarat de mai multe ori că donează lunar 90% din salariu.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

George Simion trăiește cu 1.200 de lei lunar

Dacă respectivele donații sunt reale, rezultă că liderul AUR trăiește din aproximativ 1.200 de lei pe lună.

Simion s-a filmat la începutul lunii decembrie 2021 în timp ce se ducea la casierie pentru a-și ridica salariul.

”Aici e casieria și am întârziat. Deci 12.168 de lei salariu. Semnăm aici. Asta e cazare, da? După aia ce mai avem? Transport, ia uite. Și diurnă, și transport, frumos, păi am muncit, n-am muncit eu? Ca să înțelegeți voi cât câștigă un parlamentar, în plicurile astea sunt bani: de chirie, de diurnă, de transport. (...) 12.168 de lei, vă arăt și fluturașul. 90% din această sumă eu o donez în fiecare lună. În rest ați văzut, avem și de cazare și de diurnă”, spunea Simion la vremea respectivă.

Nunta lui Simion, fără dar

George Simion a declarat în 17 iulie că mai mulți români care doresc să participe la nunta sa i-au pus întrebări în privința darului, drept urmare le-a transmis că nu are nevoie de bani și că le cere doar să vină îmbrăcați în cămașă populară și să se bucure de petrecere. Totuși, menționează că dacă există persoane care vor dori să ofere bani, vor fi amplasate cutii de donații, iar banii se vor duce către un spital.

”Foarte mulți mi-au zis "domnu’ Simion, vrem să venim la nuntă, dar nu ne descurcăm cu cinstea, cu darul". Asta e opțional. Pentru noi cea mai mare bucurie e că veniți la nuntă, vă așteptăm pe 27 august să fim împreună, să facem cum se făceau nunțile odată, când lumea venea de la sate distanță să danseze, să ureze noilor căsătoriți casă de piatră și, în rest, avem prieteni, avem rude care să ne ajute cu cheltuielile de la nuntă, nu vă faceți voi griji de asta, nu trebuie să dați nimic, simpla voastră prezență în cămașă populară e suficientă pentru noi. Cei care totuși vor dori să sprijine cu ceva, o să poată dona în cutii de donații special amenajate pentru proiectul de spital”, a spus George Simion.

Cu alte cuvinte, liderul AUR ar trebui să acopere toate cheltuielile nunții din cei 1.200 de lei care îi rămân lunar după ce își donează 90% din salariu și cu sprijinul familiei și rudelor. În plus, afirmă că va dona toți banii pe care îi va primi de la invitați, în caz că vor dori să contribuie.

Ziare.com a încercat să îl contacteze pe George Simion pentru a cere lămuriri în privința sursei banilor, însă nu a fost disponibil. În schimb, departamentul de comunicare al partidului AUR a transmis o reacție prin care susține că toate cheltuielile privind nunta vor fi acoperite ”din donațiile familiei, prietenilor apropiați și nașilor”.

”Cheltuielile curente ale domnului Simion sunt acoperite din diurna de parlamentar și din alocația pentru cazare asigurată de Camera Deputaților. În privința petrecerii de nuntă, cheltuielile materiale sunt acoperite din donațiile familiei, prietenilor apropiați și nașilor, iar logistica evenimentului va fi asigurată prin contribuția voluntarilor care s-au oferit să facă parte din echipa de organizare. Situația materială a domnului deputat Simion poate fi consultată pe siteul Camerei Deputaților la rubrica dedicată declarațiilor de avere”, este răspunsul transmis de cei de la departamentul de comunicare al AUR.

Nuntă cu peste 10.000 de invitați

George Simion nu a anunțat până acum câte persoane vor participa la nunta sa, ținând cont că listele pentru înscriere sunt încă deschise, însă primarul comunei Măciuca, unde va avea loc evenimentul, a declarat la începutul lunii iulie că se așteaptă să fie peste 10.000 de persoane.

”Organizatorii au anunțat un eveniment cultural artistic desfășurat în trei locații din satul Oveselu: complexul Forest Retreat & Spa, Taverna Stejarul și zona adiacentă Căsuței Călușarilor. Un astfel de eveniment la care se preconizează că vor participa peste 10.000 de persoane necesită o organizare bine pusă la punct, pregătirile fiind deja în desfășurare. Pe scena evenimentului vor fi prezenți artiști de renume. Se vor derula activități interesante, cum ar fi un spectacol de echitație, lansarea unui balon cu aer cald, expoziții de costume populare și un show pirotehnic.

Vor participa înalte fețe bisericești, parlamentari, oameni de succes din diferite medii profesionale, dar și oameni simpli care vor să le fie alături tinerilor miri. Din partea administrației locale din Măciuca, vom acorda tot suportul pentru ca acest eveniment să fie unul reușit”, a declarat Mugur Mărcoianu pentru Tribuna Vâlceană.

Complexul unde va fi organizată nunta, deținut de un fost politician

Locația aleasă pentru eveniment de către George Simion este Complexul Turistic Forest Retreat & Spa din Măciuca, ce îi aparține omului de afaceri Daniel Remus Nițu, fost senator PNL si ALDE. Este de asemenea patronul firmei Damila, ce avea o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro în 2019, potrivit Ziarul Financiar. Damila produce și distribuie materiale de construcții, iar compania mai deține o fabrică de țiglă metalică şi mai multe linii de producţie de plasă sudată şi de fier fasonat.

De asemenea, Forbes îi estima averea lui Daniel Nițu la 12 milioane de euro în 2012.

Complexul Turistic Forest Retreat & Spa are piscină interioară, teren de tenis, grădini, o curte imensă și oferă servicii de înfrumusețare și spa. Cazarea pentru o noapte, cu toate facilitățile incluse, ajunge la 1.000 de lei, potrivit Ziarul de Vâlcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Manifești un...
FIFA anunță o lovitură dură pentru impresari. Un român a încasat 4 milioane de euro dintr-un singur transfer
FIFA anunță o lovitură dură pentru impresari. Un român a încasat 4 milioane de euro dintr-un singur transfer
Președintele forului continental, Gianni Infantino, vrea ca banii să rămână în fotbal, nu în conturile impresarilor. Infantino a declarat că nu se va lăsa intimidat de aceștia și că...
#George Simion AUR, #nunta george simion, #bani , #Stiri George Simion