Liderul AUR anunță că a fost clasat dosarul în care era acuzat că a condus fără permis: ”Magistratura nu a intrat în acest jos murdar”

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 11:15 2108 citiri
George Simion, liderul AUR FOTO Facebook/ George Simion

Liderul AUR, George Simion a anunţat vineri într-o conferinţă de presă că Parchetul de pe lângă ÎCCJ a clasat dosarul în care eram acuzat pe nedrept că aş fi condus fără permis şi a acuzat reţinerea sa, în contextul protestului organizat recent de partid, ca fiind o ”operaţiune de poliţie politică”.

Simion a spus că a primit înştiinţarea oficială, comunicarea din partea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, care a clasat dosarul în care er acuzat pe nedrept că aş fi condus fără permis.

”În cadrul hârtiilor care ne-au parvenit spune clar că la data de 30 septembrie nu aveam carnetul suspendat. Pe scurt, eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Poliţia Rutieră, am fost reţinut o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisese4m nicio infracţiune, nicio ilegalitate. (..) Este a doua oară în ultimii doi ani când mi se fabrică dosar de către Poliţia Rutieră. Scopul nu e de a primi o condamnare, pentru că evident nu există temeiul legal pentru care să fiu condamnat, ci este ca imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită. Să fiu reţinut o oră şi jumătate, exact cât a fost nevoie ca autocarul să fie ridicat”, a afirmat el.

George Simion a menţionat că ”este evident că ce s-a întâmplat în seara între 29 şi 30 septembrie este o operaţiune de poliţie politică”.

”Constat cu bucurie că magistratura nu a intrat în acest jos murdar”, a mai afirmat liderul AUR.

”Prin prisma faptului că a fost batjocorit statul de drept în România şi instituţii care ar trebui să reprezinte seriozitate, cer măsuri urgente”, a mai spus Simion, el precizând că ”sunt mai multe instiutţii care au participat la abuzurile din acea noapte”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News