Câți bani câștigă, în realitate, George Simion de la parlament: peste 4.500 de euro în plus pe lângă salariul pe care spune că-l donează

Marti, 30 August 2022, ora 11:17
8981 citiri
Câți bani câștigă, în realitate, George Simion de la parlament: peste 4.500 de euro în plus pe lângă salariul pe care spune că-l donează
George Simion, liderul AUR FOTO Hepta

Deputatul George Simion, liderul AUR, susține că-și donează 90% din salariul de parlamentar și trăiește cu 1.200 de lei lunar, banii care-i mai rămân din leafa de 12.168 de lei.

Simion s-a filmat la începutul lunii decembrie 2021 la casieria Camerei Deputaților unde a mers să-și ridice salariul.

”Aici e casieria și am întârziat. Deci 12.168 de lei salariu. Semnăm aici. Asta e cazare, da? După aia ce mai avem? Transport, ia uite. Și diurnă, și transport, frumos, păi am muncit, n-am muncit eu? Ca să înțelegeți voi cât câștigă un parlamentar, în plicurile astea sunt bani: de chirie, de diurnă, de transport. (...) 12.168 de lei, vă arăt și fluturașul. 90% din această sumă eu o donez în fiecare lună. În rest ați văzut, avem și de cazare și de diurnă”, spunea Simion la vremea respectivă.

Cu toate acestea, Simion a omis să specifice că aceste beneficii, cazare, transport, diurnă, sunt bani pe care îi încasează separat. Astfel, în realitate, Simion câștiga lunar 4.563 de euro, pe lângă salariul de 12.168 de lei, arată o investigație realizată de voluntarii proiectului Integritate pe bune.

Cornel Zainea, fost deputat USR care a demisionat din Parlament înainte de a i se termina mandatul ca să nu primească pensie specială, a sumarizat pe Facebook datele obținute în cadrul demersului:

”1. 13.905 lei a luat lunar cu declarația de proprie răspundere în 2021, bani care teoretic sunt pentru funcționarea cabinetului parlamentar. Nu ne-a spus cum i-a cheltuit și nu i-a trecut în declarația de avere. În total 167.409 lei sau 33.481 de euro.

2. În medie: 2.913 lei pe lună în medie, ca diurnă (deși e deputat de București).

3. 4.600 lei pe lună în 2021 pentru cazare, deși e deputat de București și deputații de București nu primesc forfetară de cazare. Probabil și-a schimbat domiciliul în alt județ să poată primi și acești bani.

4. 1.400 lei pe lună în 2021 pentru transport în circumscripție.

Așadar, 22.818 lei pe lună, sau 4.563 de euro câștigă Simion, pe lângă salariul de 12.168 de lei pe care pretinde că îl donează. Evident, are și mașină cu șofer de la parlament și va avea și pensie specială. Înainte să ajungă deputat, el primea un salariu de 3.193 de lei ca director de marketing.

Sunt curios dacă simpatizanții AUR cunosc aceste lucruri și dacă da, de ce li se pare normal ca un parlamentar care se declară anti-sistem să ia atâția bani de la stat (practic e plătit din banii noștri) fără să facă nimic pentru țară, în afară de circ și live-uri pe Facebook”, a scris Cornel Zainea pe Facebook.

Referitor la presupunerea lui Cornel Zainea, conform căreia Simion primește bani pentru cazare deși e deputat de București, într-adevăr, potrivit declarațiilor de avere pe care liderul AUR le-a completat, acesta și-a declarat domiciliul în satul Răchitosu, din județul Vrancea.

Controversele privind banii cheltuiți pe nuntă

George Simion s-a căsătorit cu Ilinca Munteanu sâmbătă, 27 august, în comuna Măciuca, din județul Vâlcea. A anunțat cu câteva luni înaintea evenimentului că orice român e liber să participe, fără ca darul de nuntă să fie necesar. Au apărut nedumeriri referitoare la cum va achita o astfel de nuntă, mai ales că la vremea respectivă Simion susținea că așteaptă circa 10.000 de persoane, deși, potrivit estimărilor de după eveniment, ar fi fost circa 2.000 de oameni. Totuși, cheltuielile tot păreau prea mari pentru un om care susține că trăiește lunar cu 1.200 de lei.

La 19 iulie, departamentul de comunicare al AUR răspundea la o solicitare Ziare.com în acest sens, susținând că toate cheltuielile vor fi acoperite din donațiile prietenilor și nașilor.

”Cheltuielile curente ale domnului Simion sunt acoperite din diurna de parlamentar și din alocația pentru cazare asigurată de Camera Deputaților. În privința petrecerii de nuntă, cheltuielile materiale sunt acoperite din donațiile familiei, prietenilor apropiați și nașilor, iar logistica evenimentului va fi asigurată prin contribuția voluntarilor care s-au oferit să facă parte din echipa de organizare. Situația materială a domnului deputat Simion poate fi consultată pe siteul Camerei Deputaților la rubrica dedicată declarațiilor de avere”, este răspunsul transmis de cei de la departamentul de comunicare al AUR.

Membrii AUR, declarații contradictorii

George Simion a declarat după nuntă că a cheltuit 12.000 de euro pentru organizarea evenimentului și că a strâns 72.000 de euro.

”În numerar, am strâns 72.000 de euro. În total, darul de nuntă, cum a dat domnul Gigi Becali, cum a fost spectacolul pirotehnic, cum a fost apă, berea, o să ajungă în jur de 400.000 de euro. Acești bani îi voi trece transparent în declarația de avere, așa cum mă obligă legea”, a spus Simion la Antena 3.

Pe de altă parte, deputatul AUR, Dan Tănasă, a declarat ulterior că Simion minte și că a cheltuit în jur de 500.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#George Simion AUR, #bani, #venituri, #nunta , #Stiri George Simion