Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 03:40
7182 citiri
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR FOTO Facebook/ George Simion

George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu. Episodul nu este singular: Simion a adoptat în repetate rânduri această atitudine de justițiar, justificând prin prisma poziției sale de demnitar.

Concret, Simion a intrat alături de jurnaliști în Ministerul Energiei, susținând că are dreptul să participe la conferința de presă. După ce un secretar de stat a anunțat amânarea acesteia, Simion a plecat în căutarea lui Virgil Popescu, refuzând să iasă din instituție pentru mai bine de o oră. Doi jandarmi i-au cerut în repetate rânduri să iasă afară, însă Simion a declarat că este demnitar și că nu încalcă nicio lege. Într-un final, susținând că a demonstrat ”ce avea de demonstrat”, a părăsit instituția. De altfel, nu este prima dată când liderul AUR dă buzna în Ministerul Energiei, fiind instituția frecventată cel mai des de Simion, având un conflict fățiș cu Virgil Popescu.

George Simion a făcut un adevărat hobby din a da buzna în instituții, în funcție de temele de pe agenda publică care au un impact semnificativ asupra unui număr cât mai mare de români. De exemplu, în urmă cu zece săptămâni a fost la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

”Am ajuns la ANRE, care trebuia să ne păzească facturile. Hai să vedem cine este prezent și cu cine putem discuta din această instituție”, spune Simion.

De această dată, liderul AUR nu reușește să treacă de holul de la intrare. Este de asemenea a doua vizită a lui Simion la ANRE.

Simion a repetat aceeași ”rețetă” și la Poșta Română, la Serviciul de Transport București, la Consiliul Național al Audiovizualului și la Digi24.

De altfel, scandalurile se țin lanț de Simion. În urma protestului organizat de AUR la sfârșitul lunii septembrie, George Simion a fost săltat de poliție și dus la secție pentru că figura în baza de date ca având permisul suspendat. Simion a refuzat inițial să meargă la secție și a urcat în autocarul formațiunii politice, astfel că a urmat un lung șir de negocieri eșuate până când polițiștii au chemat întăriri și au intrat în autocar.

Un alt episod a avut loc în cursul verii, când Simion a încercat să intre în Republica Moldova în ciuda faptului că știa că nu va fi lăsat deoarece are interdicție până în anul 2023, astfel că a fost obligat să se întoarcă cu primul avion. Nu a fost prima dată când liderul AUR a încercat să intre în Republica Moldova folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o și în 2021, însă tot fără succes.

George Simion - un Robin Hood de rit nou

Consultantul politic Adrian Zăbavă a explicat anterior pentru Ziare.com că George Simion joacă mai degrabă rolul unui Robin Hood și că profită de orice ocazie pentru a se manifesta.

”El joacă rolul lui Robin Hood de rit nou. (...) O parte a societății pe care el o vizează drept electorat are un dinte împotriva a tot ceea ce înseamnă stat și el cam asta vrea să reprezinte. Oamenii simpli au impresia că în spatele tuturor acestor uși închise din birouri, instituții, se află un sistem care-i controlează și care ia deciziile fără să se gândească la ei.

Forțarea unor locuri văzute de publicul lui țintă drept opace, închise, lipsite de transparență, reprezintă un lucru valorizat de către electoratul lui”, a explicat consultantul politic.

Reacția fanilor lui Simion la ”misiunile” sale justițiare

Liderul AUR are grijă să repete în fiecare live că românii sunt mințiți, indiferent de subiect, că el este singurul care ține cu ei, ca au dreptul să știe și că doar el le arată. De altfel, o bună parte dintre susținătorii săi din mediul online s-a arătat încântată de aceste vizite surpriză în instituțiile statului.

De exemplu, live-ul de luni, 5 decembrie, de la Ministerul Energiei, a strâns 10.000 de comentarii.

”În sfârșit avem cine să-i ia la întrebări pe trădătorii ăștia de țară”

”Domnule Stan (n.r. - primul jandarm), George Simion e acolo în numele cetățenilor români ..așa că e îndreptățit ...Virgil Popescu ne datorează explicații....el și tu sunteți plătiți din banii noștri”

”Felicitări George eroul nostru”

”Ce am ajuns să pună taxe pe Sfântul soare domnul George se luptă pentru dreptate Dzeu să-ți poarte de grijă tot respectul”

”Cine e toanta care vă tot spune că încălcați regulile lor? Ea nu știe că la momentul de față vreți să-l întrebați ce vrem noi să-l întrebăm?”

”Jandarmerița apără infractorii”

”Bravo AUR Felicitări pentru tot ce faceți pentru poporul ROM N O zi binecuvântată!”

”Vă felicit dom. Simion pentru curajul care îl aveți așa să vadă toată țara tot omul”

”O să dea un comunicat de presă și se spală pe mâini”

”Felicitări domnule Simion pentru tot ce faceți pentru țara noastră”, sunt doar câteva dintre sutele de comentarii cu felicitări.

De altfel, după cum reiese din majoritatea comentariilor, o bună parte dintre susținătorii lui Simion au înțeles că toți românii vor plăti o nouă taxă, ”taxa pe soare”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#George Simion AUR, #institutii publice, #scandal , #Stiri George Simion