Noua afacere marca AUR cu care vrea să adune 2 milioane de euro - carduri de ”fidelitate”

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 21:30
11461 citiri
Noua afacere marca AUR cu care vrea să adune 2 milioane de euro - carduri de ”fidelitate”
George Simion, liderul AUR FOTO Facebook/ George Simion

George Simion a anunțat că partidul pe care îl conduce pune la dispoziția simpatizanților ”carduri AUR”, care au valabilitate un an și care costă 100 de lei. De asemenea, Simion susține că este vorba despre ”beneficiul minim” pe care îl pot acorda oamenii partidului și invocă o cale de asigurare a independenței politice.

Ținta liderului politic este să ajungă la 100.000 de posesori anul viitor, ceea ce ar însemna 10.000.000 de lei, adică echivalentul a aproximativ două milioane de euro.

”Cardurile AUR pot fi procurate de toți românii, afiliați politic sau nu, care doresc să susțină mișcarea noastră politică. Ținta noastră internă este să ajungem anul viitor la 100.000 de posesori de carduri AUR. Pentru noi este o altă cale pe lângă cele folosite deja, pentru transformarea noastră de la o stare de spirit într-o mișcare politică capabilă să câștige următoarele alegeri”, scrie Simion pe site-ul său.

De asemenea, liderul AUR enumeră și presupusele ”beneficii” care vin cu acest card.

”Nu ne va influența deciziile niciun mare mahăr”

Simion susține că această sumă va fi folosită pentru a se asigura că nicio persoană influentă nu va finanța partidul pentru a cere ulterior favoruri: ”O facem pentru a ne organiza mai bine, a ne acoperi funcționarea formațiunii și pentru a ne asigura că nu ne va influența deciziile niciun mare mahăr, care să acopere cheltuielile curente ale partidului și apoi să ceară în schimb favoruri”.

De asemenea, susține că există oameni care vor să sprijine partidul, însă fie nu au timpul necesar pentru a se implica, fie ”au restricții” în acest sens, drept urmare cumpărarea unui card ar fi soluția pentru ei.

Scut față de infiltrații politic din alte partide

Simion prezintă acest card și drept un scut pentru alegerile din anul 2024, astfel încât ”voturile să fie apărate” doar de oamenii ”cu vechime”, adică cei care dețin acest card.

”Vom avea nevoie de circa 36.000 de persoane care să ne apere voturile în 2024 când sunt cinci rânduri de alegeri. Ne vom alege oamenii care să ne apere voturile din rândurile celor care sunt alături de noi, prin vechime, altfel ne vom putea trezi cu infiltrați din partea celorlalți concurenți politici (am pățit acest lucru în 2020). Vechimea se poate dovedi prin cardurile anuale pe care le deții”, mai scrie Simion.

Punctează că inclusiv cei care vor candida sub sigla AUR trebuie să aibă ”obligatoriu” această ”minimă formă de manifestare a atașamentului”.

”De-a lungul vremii au tot venit spre noi, la nivel de conducere, oameni (majoritatea bine intenționați) care solicitau conducerea unui anumit județ sau zone. Majoritatea spuneau că sunt urmați de sute/mii de oameni. Acest lucru poate fi demonstrat acum simplu, dacă vin acei oameni alături de tine în AUR, fiecare va avea propriul card. Emiterea cardurilor se face de către structura centrală, astfel încât nu vor exista blocaje la nivel local. Alegeri în structurile noastre teritoriale pot fi organizate doar când avem un număr reprezentativ de deținători de card”, mai scrie liderul AUR.

De unde vine finanțarea AUR

Pe parcursul anului 2021, AUR a primit ca subvenţie de la stat 15,2 milioane de lei. Este singurul partid din România care nu s-a atins de suma primită de la bugetul de stat, situaţie care a născut semne de întrebare în spaţiul public referitoare la provenienţa banilor pentru cheltuielile formaţiunii.

”Suntem un partid la care oamenii vin să contribuie, fiecare cu ce poate, nu vin să primească. Parlamentarii noştri cotizează, în fiecare lună, câte 1.000 de lei pentru bugetul partidului. Acestor bani li se mai adaugă cotizaţiile celorlalţi membri, din întreaga ţară. AUR nu are sedii de partid, la nivel de organizaţii locale, care să fie susţinute din bugetul nostru. Folosim pentru întâlnirile cu oamenii şi pentru tot ce înseamnă organizare cabinetele parlamentare.

De asemenea, primim donaţii din partea susţinătorilor, cu ajutorul cărora, ţinând cont şi de celelalte resurse, ne organizăm şi funcţionăm, sume situate între 5.000 şi 7.000 de euro lunar, dar donaţii mici, luate fiecare în parte, de la oameni simpli, nu de la baroni locali care să vină cu pungile de bani şi să ne ceară apoi să le impunem diverse cunoştinţe pe la Apele Române, de exemplu”, a explicat George Simion, pentru Adevărul în decembrie 2021.

Potrivit unei investigații a Europa Liberă România, cotizațiile și donațiile strânse de AUR în 2021 s-au ridicat la 1,66 milioane de lei.

În top 7 donatori pentru partid în 2021 nu se află George Simion sau Claudiu Târziu.

  • Voloseniuc Ștefan – 20.000 de lei
  • Popa Cătălin – 13.301 de lei
  • Stoica Ciprian Titi – 11.500 de lei
  • Dămureanu Ringo – 11.100 de lei
  • Sebastian Ilie Suciu – 10.000 de lei
  • Adrian Costea – 9.800 de lei
  • Ilie Eugen Fetița – 6.999 de lei

Suma strânsă de AUR din donații și cotizații în 2021 este de 1,66 milioane de lei, în timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 2,16 milioane de lei.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#George Simion AUR, #carduri aur, #bani , #AUR