Un maghiar in fruntea SRI? Kelemen Hunor: Nu va fi o tragedie

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 19:24
6105 citiri
Un maghiar in fruntea SRI? Kelemen Hunor: Nu va fi o tragedie
Foto: DC News

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca "nu va fi o tragedie" daca viitorul director al Serviciului Roman de Informatii va fi un reprezentant al comunitatii maghiare.

Liderul UDMR a fost intrebat, miercuri, daca ar putea prelua conducerea SRI, ca urmare a demisiei lui George Maior.

"Eu zic ca nu va fi o tragedie. Nu ar fi nicio problema pentru Romania sa fie un sef al unui serviciu din partea comunitatii maghiare.

Nu am astfel de idee si nu am astfel de propunere, dar eu zic ca Romania va intra intr-o normalitate si mai solida cand nu vom rade la o astfel de idee", a spus Kelemen Hunor, intr-un interviu acordat DC News.

George Maior a demisionat de la conducerea SRI - care este procedura de numire a viitorului director

De asemenea, acesta a mentionat ca reprezentantii UDMR vor vota viitorii sefi ai SIE si SRI "in functie de persoana propusa": "Un cec in alb nu pot sa dau nimanui. Vom vedea cu cine vine presedintele Iohannis ca este, pana la urma, responsabilitatea lui si atributiile presedintelui sunt foarte clare".

George Maior a demisionat de la sefia SRI

George Maior si-a inaintat demisia, marti, din functia de director SRI, iar presedintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o.

Demisia lui Maior vine in contextul tensiunilor aparute in ultima perioada intre SRI si Curtea Constitutionala pe tema asa-numitei legi Big Brother. Inainte de alegerile prezidentiale din 2014, fostul sef SRI declarase ca isi va pune mandatul la dispozitia presedintelui nou ales.

George Maior a demisionat de la conducerea SRI - cine este director interimar

In acest moment nici SRI si nici SIE nu mai sunt conduse de directori, ci de interimari. Teodor Melescanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informatii Externe in data de 22 septembrie, pentru a se inscrie in cursa electorala pentru Presedintia Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kelemen Hunor sefie SRI, #Kelemen Hunor director SRI, #director SRI demisie, #demisie George Maior , #SRI