Parlamentul a fost inchis pentru presa in timpul vizitei lui Maior la Comisia de Control SRI. Nici la conferinta USR nu a avut acces

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 13:37
4239 citiri
Parlamentul a fost inchis pentru presa in timpul vizitei lui Maior la Comisia de Control SRI. Nici la conferinta USR nu a avut acces
Foto: Arhiva Hepta.ro

Jurnalistii nu au avut acces vineri in Palatul Parlamentului, la ora la care George Maior, fostul sef al SRI si actual ambasador in SUA, avea o discutie cu seful Comisiei de Control al serviciului, Claudiu Manda. Presei nu i s-a permis accesul nici macar pentru a participa la conferinta de presa a USR.

Presedintele comisiei, Claudiu Manda, a anuntat inca de joi ca Maior va veni pentru o discutie legata de procedura de invitare oficiala a acestuia in fata parlamentarilor. Manda a spus atunci ca nu stie ora intalnirii, dar ca probabil aceasta va avea loc in cursul diminetii, potrivit Mediafax.

George Maior va fi audiat la Comisie pe 27 februarie

Dupa incheierea discutiei cu George Maior, Claudiu Manda a precizat ca fostul sef al SRI va veni la Comisia de Control, pentru audieri, pe 27 februarie.

"Nu am discutat in detaliu despre niciun subiect si despre nicio speta. A fost o discutie absolut normala, ne-am axat pe partea aceasta de proceduri administrative privind venirea domniei sale. Pe activitatea domniei sale la Washington si cand gaseste si gasim si noi in cadrul comisiei timp sa facem audierea. O discutie normala de aproape o ora", a declarat Manda.

Intrebat de presa daca s-a vorbit despre intalnirile informale pe care George Maior le-ar fi avut cu Florian Coldea, Claudiu Manda a declarat:

"Nu s-a discutut despre acest lucru. Nu a prezentat niciun material. Nu am aprofundat niciun subiect. Discutiile despre intalnirile informale sunt in atentia Comisiei. E o chestiune pe care o vom lamuri la Comisie. Nu aveam cum sa o facem la o discutie, intre presedintele Comisiei si fostul sef al Serviciului".

USR: Restrictionarea accesului presei e abuziva

"Ne-am dorit sa sustinem in cadrul Grupului USR o conferinta de presa despre initiativele USR in noua sesiune parlamentara. Asistam, din pacate, la un nou abuz al Puterii care conduce serviciile administrative ale celor doua Camere. Presa nu a fost lasata sa intre pana la grupul parlamentar invocand faptul ca nu exista activitate parlamentara in acest moment la Camera sau Senat.

Nu este adevarat, deoarece este in desfasurare o sedinta a Comisiei pentru Controlul SRI si faptul ca noi avem activitate la grupul parlamentar inseamna ca exista activitate", a declarat Florina Presada, parlamentar USR.

Aceasta a invocat si faptul ca in repetate randuri PSD si ALDE au sustinut conferinte de presa in weekend, in incinta Palatului Parlamentului, iar presa a avut acces.

De ce nu au intrat jurnalistii la conferinta USR

Directia de comunicare a Camerei Deputatilor a precizat, vineri, pentru Mediafax, ca desi solicitarea USR de a avea o conferinta de presa a fost facuta in jurul orei 12:00, confirmarea liderului Grupului USR nu a putut fi obtinuta de Secretariatul general decat la ora 14:25.

"Solicitarea USR de a organiza o conferinta de presa vineri, 2 februarie 2018, a fost transmisa catre Secretariatul general al Camerei Deputatilor la ora 11.50, pentru a se desfasura la nivelul P1, incepand cu ora 12:00, si nu la Grupul parlamentar al USR, asa cum au aparut informatii in spatiul public", a precizat Directia de comunicare a Camerei Deputatilor.

Directia de comunicare a Camerei Deputatilor a mentionat ca, potrivit reglementarilor interne, pentru a aproba desfasurarea conferintei de presa in spatiul amintit, Secretariatul general avea nevoie de confirmarea unui lider sau a unui vicelider al Grupului USR.

"Deoarece astazi, conform programului aprobat de Biroul Permanent, nu au loc activitati parlamentare in Camera Deputatilor, secretarul general al institutiei a solicitat un acord al liderului sau al unui vicelider din partea Grupului USR, potrivit reglementarilor interne, pentru ca respectiva conferinta de presa sa se desfasoare in spatiul amintit.

Dupa numeroase incercari de a contacta liderul/un vicelider al Grupului, atat de personalul Grupului parlamentar al USR, cat si de cel al Secretariatului general al institutiei, raspunsul a fost primit la ora 14.25", se mai arata in comunicat.

G.K.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#George Maior SRI Comisie Control presa, #George Maior ambasador SUA, #George Maior Caludiu Manda , #SRI