Manda il recheama de urgenta pe Maior la Comisia SRI: Ne-a mintit!

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 17:08
6515 citiri
Manda il recheama de urgenta pe Maior la Comisia SRI: Ne-a mintit!
Foto: Facebook/Claudiu Manda

Presedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda (PSD), a declarat, joi, dupa audierea fostului sef al ANI Horia Georgescu, ca s-a ajuns la concluzia ca George Maior a mintit la audieri cand a sustinut ca il cunoaste vag pe acesta. Manda a spus ca i se va cere lui George Maior sa vina de urgenta la comisie pentru a relua discutiile.

"In prima audiere, domnul Horia Georgescu ne afirma ca a avut o relatie foarte apropiata (cu George Maior - n.red.), ca il considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus ca il cunostea vag. Dupa ce am discutat astazi cu domnul Horia Georgescu, consideram ca domnul Maior ne-a mintit si credem ca sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui sa le discutam in continuare cu domnul Maior.

Astazi, dupa sedinta, o sa ii scriem o adresa domnului Maior, sa il invitam de urgenta la comisie pentru a discuta si a avea opinia domniei sale in contextul noilor lucruri spuse la comisie de catre Horia Georgescu", a declarat Manda, citat de News.ro.

Horia Georgescu, despre George Maior: A fost o relatie apropiata personala

Horia Georgescu a spus, in cele patru ore petrecute la audieri, ca a avut o relatie personala apropiata cu fostul director SRI, George Maior, insa aceasta se pare ca a fost "doar din punctual lui de vedere".

"Am spus-o si acum cateva saptamani dupa declaratia dumnealui ca ceea ce a spus nu este adevarat. A fost o relatie apropiata si institutionala si personala. Restul detaliilor le-a prezentat in fata Comisiei de Control SRI.

Din punctul meu de vedere, nu s-a rupt, eu cred ca a fost o lipsa de asumare din partea domnului Maior in fata Comisiei SRI. Nu stiu motivul care l-a determinat, eu l-am considerat un prieten si un mentor si am avut o relatie apropiata cu el. Se pare ca asta a fost doar din punctul meu de vedere", a spus Horia Georgescu, citat de Mediafax.

Fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a fost audiat astazi din nou in Comisia SRI. Acesta a fost invitat la comisie tocmai pentru neconcordante intre declaratiile sale si cele ale lui George Maior.

Horia Georgescu a mai fost audiat in Comisia SRI pe 15 noiembrie 2017, iar Manda declara atunci ca acesta a prezentat o lista de persoane din zona politica - PSD, PNL, PDL - si a institutiilor de forta si din zona Justitiei, care mergeau la aniversari la sediul K2 al SRI.

Ambasadorul Romaniei in SUA, fostul director al SRI George Maior, a fost audiat in 27 februarie in Comisia SRI, precizand ca si-a sustinut punctul de vedere in legatura cu legalitatea si felul in care s-a transformat Serviciul Roman de Informatii intr-o institutie puternica a statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Horia Georgescu comisie SRI audiat, #Horia Georgescu comisie SRI, #Horia Georgescu audiat Maior , #SRI