George Maior, sunat de directorul CIA - ce au discutat

Marti, 03 Martie 2015, ora 16:52
3655 citiri
George Maior, sunat de directorul CIA - ce au discutat
Foto: Hepta.ro

Directorul CIA, John Brennan, i-a multumit lui George Maior pentru contributia sa deosebita la dezvoltarea cooperarii intre CIA si SRI in domeniul informatiilor.

Potrivit unui comunicat transmis marti, fostul sef al SRI a fost contactat telefonic de catre John Brennan, ocazie cu care seful CIA a apreciat contributia lui Maior la consolidarea parteneriatului cu SUA in domeniul strategic al informatiilor in interesul securitatii nationale a ambelor state si al securitatii regionale si internationale.

La randul sau, Maior i-a multumit lui John Brennan pentru implicarea sa in evolutia relatiilor operative dintre cele doua servicii si l-a asigurat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu noul director al SRI, Eduard Hellvig, parteneriatul dintre cele doua institutii va continua la nivelul calitativ informational si operational la care a ajuns si ca acesta va constitui o prioritate pentru politica de securitate a Romaniei.

Totodata, adauga sursa citata, Maior a subliniat importanta cooperarii dintre Romania si SUA, mai ales in actualul context strategic international si regional, "extrem de complex si tensionat".

George Maior a demisionat de la sefia SRI

George Maior si-a inaintat demisia, pe 27 ianuarie, din functia de director SRI, iar presedintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o. Pe 19 februarie, seful statului l-a propus pentru aceasta functie pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig, care a primit votul favorabil al Parlamentului si a depus juramantul, luni.

Eduard Hellvig, noul sef al SRI - unda verde din Parlament (Video)

Cu o seara inainte de propunerea lui Hellvig, premierul Victor Ponta a spus ca este prieten cu fostul sef al SRI George Maior, precizand totodata ca, in cadrul vizitei efectuate in Statele Unite ale Americii, in timpul careia s-a intalnit cu seful CIA, John Brennan, acesta l-a intrebat despre George Maior: "Ce mai face George?".

Ponta: N-am o relatie foarte buna cu Florian Coldea, cu Maior sunt prieten

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#George Maior discutie sef CIA, #Maior discutie John Brennan, #Maior sef CIA , #SRI