George Maior: Nu as dori politica foarte repede. Nu as fi fost premier nici daca iesea Ponta presedinte (Video)

Sambata, 21 Martie 2015, ora 21:07
2549 citiri
George Maior: Nu as dori politica foarte repede. Nu as fi fost premier nici daca iesea Ponta presedinte (Video)
Foto: Nasul.tv

Fostul sef al SRI George Maior a spus, in legatura cu planurile sale de viitor, ca nu exclude nimic, dar ca nu ar dori sa intre in politica foarte repede. In plus, a mentionat ca nu ar fi fost premier nici daca Victor Ponta ar fi iesit presedinte.

"Nu exclud nimic in viitor, dar nu as vrea sa intru in politica foarte repede. Nici macar la partide nu ma refer in sens de preferinte, ca sa fie foarte clar. Nu exclud continuarea acestei cariere academice care m-a pasionat totdeauna", a subliniat George Maior, ales la sfarsitul lunii ianuarie, dupa demisia din fruntea SRI, presedinte al Academiei de Stiinte Militare.

George Maior a fost ales presedinte al Academiei de Stiinte Militare

Fostul senator PSD a facut si unele precizari cu privire la functia de premier, pentru care numele sau a fost vehiculat de mai multe ori in ultimii ani.

"Functia de prim-ministru este rodul unui proces politic, nu cred in tehnocrati pentru aceasta functie. (...) Va asigur ca si daca ar fi iesit Victor Ponta presedinte, nu s-ar fi pus aceasta problema", a mai afirmat fostul director al SRI.

George Maior, primul interviu de la demisie - De ce a plecat din fruntea SRI

S-a implicat SRI in alegerile prezidentiale? George Maior: Nici macar nu am fost la vot

Ce spune George Maior despre succesorul sau la conducerea SRI

Inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale si in campania dinainte de cel de-al doilea, numele lui George Maior a fost vehiculat printre posibilii premieri in cazul in care favoritul alegerilor, Victor Ponta, ar fi reusit sa ajunga presedinte.

Primul nume era cel al fostului premier Calin Popescu Tariceanu, iar pe lista se mai regasea si viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Ponta: L-am propus ca premier pe Tariceanu - Vezi care sunt celelalte variante

Cine sunt cei trei "premieri" ai lui Victor Ponta

Cand isi anunta Ponta premierul: Maior si Tariceanu, in carti

Doctor in Drept International, George Maior a fost diplomat in Ministerul de Externe (1997 - 1999), iar in 2000 a ocupat functia de secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare din Ministerul Apararii, calitate in care a condus negocierile de aderare la NATO si a semnat mai multe contracte de achizitie de tehnica militara.

Dupa doi ani in care a fost senator PSD, incepand din decembrie 2004, George Maior a fost numit de Traian Basescu director al Serviciului Roman de Informatii, in luna octombrie 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#George Maior viitor, #George Maior politica, #George Maior premier Ponta , #SRI
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Dragii mei, uitati-va la fotografie si judecati singuri de calitatea
Poza Eufrosin
Eufrosin
rank 2