George Maior a fost audiat la Sectia Speciala in dosarul lui Kovesi: S-au dat toate explicatiile UPDATE

Vineri, 30 August 2019, ora 13:59
6829 citiri
George Maior a fost audiat la Sectia Speciala in dosarul lui Kovesi: S-au dat toate explicatiile UPDATE
Foto: Marian Ilie/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, fost director al SRI, a sosit, vineri dimineata, la Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor, in dosarul in care fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi este cercetata in legatura cu extradarea lui Nicolae Popa.

La sosirea la Sectia speciala, George Maior a declarat ca "SRI si-a facut datoria exemplar".

El a spus ca s-a prezentat acum la Sectia Speciala pentru ca pana acum nu a putut din motive obiective.

UPDATE: La iesirea din SS, Maior a spus ca s-au dat toate explicatiile despre cum s-a realizat "aceasta operatiune de succes".

"Am spus cum s-a implicat SRI in aceasta operatiune. Am precizat ca nu am sesizat aspecte care sa faca cumva obiectul vreunei infractiuni", a declarat George Maior.

El a sustinut ca "a fost o audiere foarte buna si lamuritoare".

"SRI a fost extraordinar de eficient si competent. Extradarea s-a realizat in contextul clar legal definit de legislatia romaneasca", a subliniat fostul director al SRI.

"S-a realizat in contextul unui task force institutional, lucru care sper sa se mai realizeze si acum in alte cazuri. (...) in audiere s-au dat toate explicatiile cum s-a realizat aceasta operatiune de succes", a mai spus Maior.

In acest dosar, fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi este cercetata penal pentru abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Ea a fost plasata sub control judiciar de catre Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, dar Inalta Curte de Casatie si Justitie a revocat masura.

Fascinanta poveste a procesului Kovesi la ICCJ. Dosarul facut guler si Florea ascunsa sub scara

Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie.

Ghita sustine ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea in tara cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

Politia Romana a transmis, in decembrie 2018, ca a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea in tara din Indonezia a fostului director al FNI.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#George Maior audiat SS dosar Kovesi , #stiri George Maior