George Maior a demisionat de la conducerea SRI - cine este director interimar

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 16:44 3777 citiri
Foto: SRI

Generalul de brigada Florian Coldea, prim-adjunctul sefului SRI, este cel care va ocupa functia de director interimar al Serviciului, dupa demisia lui George Maior.

Coldea a mai fost director interimar al SRI si in anul 2006, dupa demisia lui Radu Timofte, pana cand a fost numit George Maior, in luna octombrie, aminteste Digi 24.

Noul director interimar al SRI a fost numit prim-adjunct al directorului Serviciului in luna iulie 2005, avand rangul de secretar de stat, iar precedentul mandat de interimat a fost de doua luni si jumatate.

George Maior a demisionat de la sefia SRI

George Maior si-a inaintat demisia, marti, din functia de director SRI, iar presedintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o, informeaza Administratia Prezidentiala.

Demisia lui Maior vine in contextul tensiunilor aparute in ultima perioada intre SRI si Curtea Constitutionala pe tema asa-numitei legi Big Brother. Inainte de alegerile prezidentiale din 2014, fostul sef SRI declarase ca isi va pune mandatul la dispozitia presedintelui nou ales.

Seful SRI, despre decizia CCR si pericolul unei catastrofe: Cineva se joaca cu lucruri foarte mari (Video)

In acest moment nici SRI si nici SIE nu mai sunt conduse de directori, ci de interimari. Teodor Melescanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informatii Externe in data de 22 septembrie, pentru a se inscrie in cursa electorala pentru Presedintia Romaniei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News