Fostul sef SRI il contrazice pe Basescu: Moscheea nu e un pericol pentru romani

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 08:18
7311 citiri
Fostul sef SRI il contrazice pe Basescu: Moscheea nu e un pericol pentru romani
Foto: Hepta.ro

Fostul sef al SRI, George Maior, a comentat sambata seara subiectul controversat al moscheii care ar urma sa fie construita la Bucuresti.

"Fluxul de persoane de origini musulmane va fi acelasi, indiferent daca se realizeaza sau nu o moschee, pe teritoriul Romaniei. Nu va creste dramatic, nu e un pericol pentru Romania", a declarat George Maior, intr-o emisiune la postul B1 Tv.

Sunteti de acord cu construirea moscheii din Bucuresti? - Sondaj Ziare.com

Fostul director SRI a atras insa atentia ca daca ar dori cineva sa creeze "lucruri negative, pe teritoriul Romaniei" asta se va realiza oricum "in alte spatii, nevazute, obscure, care scapa controlului statului".

Viitorul ambasador roman in SUA a mentionat ca exista si cazuri de romani care simpatizeaza cu ideile jihadistilor de la Statul Islamic, insa acestea sunt "cazuri izolate".

De ce are nevoie Bucurestiul de o moschee uriasa? "Trebuie sa ne finanteze Romania!"

Scandalul moscheii

Printr-o Hotarare de Guvern s-a decis ca un teren de langa Romexpo, de peste 11 mii de metri patrati si in valoare de 4 milioane de euro, sa fie cedat gratuit, pe o perioada de 49 de ani, Muftiatului cultului musulmanilor pentru construirea unei moschei impresionante, cu o capacitate de 2.000 de persoane.

Departamentul turc al afacerilor religioase (DIB) are in plan constructia a peste 100 de moschei in intreaga lume, in 38 de locuri lucrarile fiind deja in curs. Insa constructia unei astfel de moschei nu este lipsita de implicatii, multi pomenind despre riscul terorist generat de extremisti musulmani.

Dezbaterile legate de constructia unei moschei sunt vii intr-o tara in care doar 0,3% dintre cetateni se declara musulmani (cei mai multi locuind in Dobrogea) si in care exista peste 80 de moschei.

Premierul Ponta nu a oferit pana acum argumente in favoarea deciziei sale, impingand dezbaterea in zona disputelor politice si acuzand existenta unor campanii de presa impotriva minoritatii musulmane.

Unul dintre cei mai vehementi contestatari s-a dovedit fostul presedinte Traian Basescu, care a adus in atentie riscul terorist si a cerut ca hotararea sa fie discutata in CSAT.

Muftiul Iusuf Murat: Moscheea din Bucuresti nu va fi cea mai mare din Europa

In schimb, seful Cultului Musulman din Romania, Muurat Iusuf, a oferit cateva explicatii, spunand ca moscheea va permite "indeplinirea adevaratei meniri a Muftiatului Cultului Musulman din Romania, de a organiza ritualurile religioase in spatii autorizate, cu personal autorizat si scolit in institutii de educatie oficiale si nu pe stadioane sau in case de rugaciune clandestine, de catre asa-zisi imami, nerecunoscuti de noi, despre care nu se stie ce invataturi propavaduiesc".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Maior moschee Bucuresti, #Maior pericol moschee Romania , #SRI