Ambasadorul Maior spune ca nu a primit vreo convocare oficiala de la MAE

Marti, 28 August 2018, ora 11:48
3073 citiri
Ambasadorul Maior spune ca nu a primit vreo convocare oficiala de la MAE
Foto: Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei in SUA a declarat, marti, inainte de intalnirea presedintelui Klaus Iohannis si diplomatii, ca nu a primit vreo convocare oficiala de la MAE.

Ministerul anuntase luni ca il va convoca pentru explicatii, dupa declaratiile ce il vizau pe Rudolph Giuliani.

George Maior a declarat marti, intrebat de jurnalisti la Cotroceni, daca a primit convocarea din partea ministerului, ca aceasta nu a ajuns deocamdata la el.

Ministerul de Externe a anuntat luni ca ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, va fi chemat pentru explicatii la MAE, dupa ce a declarat, referitor la scrisoarea transmisa de Giuliani, actual avocat al presedintelui Trump, ca aceasta este expresia unui lobby initiat de forte interesate sa apere persoane cu probleme cu legea. Mai mult, MAE s-a delimitat de declaratia lui Maior.

"Ii asiguram pe partenerii nostri internationali ca in Romania exista vointa politica necesara din partea Guvernului Romaniei si a Coalitiei de Guvernamant de a garanta functionarea corecta a statului de drept, cu respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democratii si combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul coruptiei.

Domnul Ambasador George Maior a avut o pozitie care nu a fost aprobata la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, si nu reprezinta pozitia MAE. Un ambasador al Romaniei ar trebui sa fie preocupat ca, in conformitate cu Conventia de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, sa reprezinte intotdeauna interesele statului roman in statul in care este acreditat.

Rolul domniei sale este de a promova interesul national asa cum decurge el din consensul la nivel institutional si sa se abtina de la declaratii publice de natura sa afecteze negativ relatiile bilaterale cu alte state.

Reamintim ca liniile de actiune ale amabasadorilor sunt agreate la nivelul institutiilor din Romania si orice abatere va atrage raspunderea acestora, conform procedurilor in vigoare. In acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicatii in Centrala MAE", se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

Declaratia lui Maior

George Maior a spus, referitor la scrisoarea transmisa de Rudolph Giuliani, actual avocat al presedintelui Donald Trump, ca aceasta este expresia unui lobby initiat de forte interesate sa apere persoane cu probleme cu legea.

"Un personaj spumos si extrem de combativ in discutiile din Statele Unite, nu stiu daca mai e avocatul lui Donald Trump. In orice caz, ea este expresia unui lobby, initiat de anumite forte care sunt interesate de apararea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justitia, asta va spun clar"a declarat, luni, George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA.

George Maior este nominalizat de Giuliani ca fiind unul dintre semnatarii protocoalelor care au permis abuzuri in Romania.

Iata aici mai multe detalii: Giuliani i-a scris lui Iohannis ca protocoalele submineaza statul de drept si e nevoie de amnistie. George Maior acuza un lobby al celor cu probleme cu legea

Citeste si Maior spune ca Giuliani nu reprezinta SUA si are puncte de vedere incorecte: E de datoria mea sa apar reputatia tarii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#george maior convocat MAE , #ambasador SUA
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
strange-ti tot de pe acolo,rufele pentru spalat,ca nu mai pupi tu
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5