Surpriza in Dosarul Transferurilor: ce spune un avocat despre prejudiciul creat de George Copos

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 15:30 8315 citiri
Foto: Hepta.ro

George Copos a fost eliberat conditionat, marti, dupa un an si o luna de inchisoare, intrucat Tribunalul Bucuresti a ajuns la concluzia ca a avut un comportament ireprosabil in spatele gratiilor.

La ultima aparitie in fata judecatorilor, George Copos a folosit drept argument pentru eliberare faptul ca a platit intreg prejudiciul produs in Dosarul Transferurilor.

Totusi, avocatul care a reprezentat clubul Tractorul Brasov in acest caz, Doru Giugula, spune ca gruparea ardeleana nu a primit nici pana astazi suma de bani cuvenita.

"Nu mai sunt avocatul clubului Tractorul Brasov, dar din informatiile pe care le am prejudiciul nu a fost platit nici pana astazi", a declarat Doru Giugula pentru Ziare.com.

Intrebat cine ar fi trebuit sa plateasca acest prejudiciu, Giugula a refuzat sa mai raspunda.

Tractorul Brasov ar avea de incasat 80 de mii de dolari plus penalitati, prejudiciu din Dosarul Transferurilor, in cazul transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray Istanbul. Instanta i-a condamnat in aceasta speta pe George Copos, Ioan Becali si Gica Popescu.

Pe de alta parte, George Copos a spus, marti, in fata judecatorilor, ca a platit intreg prejudiciul din Dosarul Transferurilor.

In minuta deciziei din Dosarul Transferurilor, redactata in urma cu un an, numele lui Copos aparea astfel:

Gheorghe Copos, Ioan Becali si Gheorghe Popescu sunt obligati in solidar la plata catre ANAF a sumei de 2.296.097 lei, precum si la obligatiile fiscale accesorii, prejudiciu creat prin transferul fotbalistului Florin Bratu.

Curtea de Apel Bucuresti a mai decis confiscarea a 150.000 de dolari din transferul lui Cristian Dulca si alti 510.007 dolari din transferul lui Florin Bratu.

George Copos nu a putut fi contactat pentru a-si prezenta punctul de vedere.

George Copos, eliberat conditionat

Tribunalul Bucuresti a hotarat, marti, sa-l elibereze conditionat pe George Copos, decizia fiind definitiva.

Copos a beneficiat de eliberarea conditionata deoarece a avut un comportament ireprosabil in inchisioare, a muncit la tamplarie si a scris cinci carti.

Totodata, pedeapsa sa i-a fost redusa la o treime deoarece este trecut de 60 de ani.

Copos fusese condamnat la 4 ani de inchisoare.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Surpriza in Dosarul Transferurilor: ce spune un avocat despre