Procesul dosarului "Loteria II" a fost amanat

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 11:44 1187 citiri

Dosarul Loteria II, in care fostul vicepremier George Copos, Camelia Voiculescu si Sorin Pantis sunt acuzati de infractiuni de spalare de bani, s-a amanat pentru 12 februarie.

Instanta a dispus amanarea procesului deoarece fiica liderului conservator a cerut Tribunalului Bucuresti un nou termen, pentru a-si angaja un avocat, informeaza NewsIn.

Niciunul dintre cei trei nu a fost prezent in sala, insa George Copos si fostul ministru al telecomunicatiilor Sorin Pantis au fost reprezentati de avocati.

Pe 29 decembrie 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei trei, alaturi de alte zece persoane, fiind acuzati de manipulare a pietei de capital, dupa ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat.

Fostul vicepremier, George Copos, este acuzat de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, conform DNA.

Camelia Voiculescu (fiica senatorului PC Dan Voiculescu) este acuzata de folosire a unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera la efectuarea, impreuna cu alte persoane, de operatiuni de manipulare a pietei.

Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, este acuzat de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare, dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina anumite instrumente financiare.

Pentru a asigura recuperarea prejudiciului, procurorii DNA au pus sechestru asigurator asupra caselor celor trimisi in judecata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News