Prima reactie a omului care a avizat cartea lui Copos: A fost onest, nu ca Ponta

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 15:03 3482 citiri
Foto: Evenimentul Zilei

Profesorul Stelian Brezeanu, omul care a avizat tiparirea uneia dintre cele cinci carti scrise de George Copos in inchisoare, exclude posibilitatea ca lucrarea sa fie un plagiat.

Mai mult, acesta sustine ca fostul patron al Rapidului a scris o lucrare onesta, cu o valoare stiintifica medie.

"Domnul Copos a fost onest, nu ca Victor Ponta, care a plagiat. Nu m-am vazut cu el niciodata, am fost contactat de o doamna si doar am avizat o lucrare care mi s-a parut buna. I-as da o nota de 6 sau 7, daca ar fi sa o notez.

Eu mi-am dat acordul ca sa fie tiparita. Inca o data. E o lucrare onesta, cu literatura stiintifica medie, peste medie chiar. Sa stiti ca uneori studentii aduc lucrari sub nivelul acesteia. Am si pus in prefata merite, sa zic asa", a spus Brezeanu pentru ProSport.

Una dintre cartile scrise de George Copos in inchisoare nu poate fi gasita la editura la care a fost publicata si are o tema trasa la indigo dupa o lucrare de masterat realizata in urma cu 10 ani.

Cartea lui Copos, de negasit: Suspiciuni de plagiat

Cartea care se numeste "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI" nu poate fi gasita la editura care a publicat-o, tirajul fiind epuizat chiar de catre autor.

Istoricul Catalin Parfene spune ca tema tratata de Copos in cartea sa este aceeasi cu cea din lucrarea lui de masterat, scrisa acum 10 ani, si vrea sa compare cele doua texte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News