Masurile vitale pentru mediul de afaceri, in 2012. Vezi parerile specialistilor (II)

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 21:53
1475 citiri
Masurile vitale pentru mediul de afaceri, in 2012. Vezi parerile specialistilor (II)

Revitalizarea mediului de afaceri din 2012 poate fi facuta si prin intermediul unor masuri mai ciudate, cel putin la prima vedere, considera omul de afaceri George Copos.

Acesta a dat ca exemplu pachetul de masuri adoptat de Argentina, prima tara care a intrat in faliment. Cristina Batlan, proprietarea afacerii Musette, spune ca reducerea de taxe este una dintre primele masuri necesare.

Intrebat care ar fi trei masuri capabile sa stimuleze mediul de afaceri in 2012, miliardarul roman George Copos propune, glumind, de trei ori reducerea TV.

"Lasand gluma la o parte, cred ca am putea sa ne inspiram din exemplul argentinian. Argentina, reamintesc, este prima tara din lume care a intrat in faliment", spune George Copos.

Acesta aminteste ca statul argentinian s-a redresat spectaculos, introducand unele masuri, aparent ciudate, dar care au repus pe linia de plutire economia.

"Va dau un singur exemplu: pentru a exporta ceva catre Argentina a trebuit ca firma interesata sa importe din Argentina altceva. Asa se face ca BMW ori Hyundai s-au vazut silite ca, in schimbul posibilitatii de a exporta masini in Argentina, sa trebuiasca sa importe vin ori soia din productia locala", explica omul de afaceri roman.

Citeste mai multe despre Masurile vitale pentru mediul de afaceri, in 2012. Vezi parerile specialistilor (II) pe Business24.ro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masuri recuperare mediu afaceri, #masuri mediu afaceri 2012, #mediu afaceri 2012 , #afaceri