Masurile vitale pentru mediul de afaceri, in 2012. Vezi parerile specialistilor (II)

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 21:53 1435 citiri

Revitalizarea mediului de afaceri din 2012 poate fi facuta si prin intermediul unor masuri mai ciudate, cel putin la prima vedere, considera omul de afaceri George Copos.

Acesta a dat ca exemplu pachetul de masuri adoptat de Argentina, prima tara care a intrat in faliment. Cristina Batlan, proprietarea afacerii Musette, spune ca reducerea de taxe este una dintre primele masuri necesare.

Intrebat care ar fi trei masuri capabile sa stimuleze mediul de afaceri in 2012, miliardarul roman George Copos propune, glumind, de trei ori reducerea TV.

"Lasand gluma la o parte, cred ca am putea sa ne inspiram din exemplul argentinian. Argentina, reamintesc, este prima tara din lume care a intrat in faliment", spune George Copos.

Acesta aminteste ca statul argentinian s-a redresat spectaculos, introducand unele masuri, aparent ciudate, dar care au repus pe linia de plutire economia.

"Va dau un singur exemplu: pentru a exporta ceva catre Argentina a trebuit ca firma interesata sa importe din Argentina altceva. Asa se face ca BMW ori Hyundai s-au vazut silite ca, in schimbul posibilitatii de a exporta masini in Argentina, sa trebuiasca sa importe vin ori soia din productia locala", explica omul de afaceri roman.

Citeste mai multe despre Masurile vitale pentru mediul de afaceri, in 2012. Vezi parerile specialistilor (II) pe Business24.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News