Mari probleme pentru Copos: E judecat in Liechtenstein!

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 08:44 3782 citiri
Foto: Ghimpele

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis formarea unei comisii rogatorii cu Liechtenstein in cazul lui George Copos, urmand sa fie trimise mai multe documente si probe la un tribunal din acest stat.

Potrivit articolului 132 din Codul de procedura penala, o comisie rogatorie se poate dispune atunci "cand un organ de urmarire penala sau instanta de judecata nu are posibilitatea sa asculte un martor, sa faca o cercetare la fata locului, sa procedeze la ridicarea unor obiecte sau sa efectueze orice alt act procedural".

Instanta suprema anunta in 16 aprilie, la judecarea recursurilor din dosarul transferurilor de judecatori, ca a primit, prin intermediul Ministerului Justitiei, o cerere a unui tribunal din Liechtenstein referitoare la stadiul cercetarilor fata de George Copos in acest caz, precum si la condamnarilor anterioare din aceasta cauza.

Magistratul asistent preciza ca tribunalul din Liechtenstein a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie detalii cu privire la judecarea lui George Copos in dosarul transferurilor de jucatori.

Avocatul lui George Copos spunea atunci ca nu poate preciza daca aceasta cerere are legatura cu o cauza penala sau civila posibil existenta pe rolul acestei instante din Liechtenstein.

Cererea privind formarea unei comisii rogatorii a fost analizata de Curtea de Apel Bucuresti pentru ca aceasta este instanta egala in grad cu cea din Liechtenstein care a transmis solicitarea.

Rejudecarea dosarului transferurilor de jucatori a inceput la Curtea de Apel Bucuresti in 2 septembrie. La ultimul termen de judecata instanta a stabilit ca discutiile sa continue in 2 decembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News