Lansare de carte in fata sediului DNA Pamflet

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Joi, 09 Aprilie 2015, ora 08:28
3291 citiri
Lansare de carte in fata sediului DNA Pamflet

Marii scriitori ai acestui neam se intorc in mormant de invidie. Mihail Sadoveanu, Liviu Rebreanu, Marin Preda... vor fi niste pionieri pe langa clasicii in viata care parasesc sau vor fi eliberati din puscarie, in baza capodoperelor literare scrise.

Biblioteca Universitara sau Nationala vor fi miniaturi pe langa Biblioteca Puscariasilor. Invazia de manuscrise care au vazut sau vor vedea lumina tiparului in ultimii ani este de marimea tsunamiului din Indonezia. Va dati seama, daca George Copos a scris 5 (cinci) carti... intr-un an! A muncit si la ateleriul de tamplarie si a participat la toate activitatile "moral-religioase". Asta da eficienta!

Totusi, se pare ca manuscrisul care a fermecat conducerea penitenciarului si instanta de la Tribunalul Bucuresti, "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI", este un plagiat pe cinste. Inca o posibila dovada ca George Copos nu si-a stapanit naravurile nici dupa gratii.

Cu putin noroc, cred ca, in viitorul an scolar, "saptamana altfel" ar putea fi primul pelerinaj al copiilor intr-un nou edificiu al literaturii contemporane. Salile de lectura vor purta nume de "sfinti" ai literelor, precum Adrian Nastase, Gheorghe Copos, MM Stoica, Dan Voiculescu, Gheorghe Becali, toti o apa si-un pamant.

Biblioteca Puscariasilor va avea si o sectiune importanta de arta, mai ceva ca noua pinacoteca din Centrul Vechi. Opere rare, realizate de pictori celebri, romani si straini, culese cu grija din spagi de milioane de euro, vor fi expuse si vor putea fi admirate intr-o sala cu nume ales: Darius, dupa numele celui care a facut recent la DNA o "donatie" de peste 100 de tablouri de exceptie.

Pana la inaugurarea noului edificiu, multi colectionari spagari, care au pacatuit din bani publici, ar putea imbogati colectia de arta cu alte cateva sute de tablouri de exceptie. Muzeul colectiilor de arta s-ar putea inchide, din cauza concurentei.

Acum ceva vreme am scris despre cea mai tare afacere: o puscarie privata!. Atunci lumea s-a amuzat, dar in ultimul timp, din ce in ce mai multi politicieni si "oameni de afaceri", care au trait bine din contracte exclusiv cu statul, au reevaluat aceasta oportunitate.

Pana sa accesam fonduri europene pentru imbunatatirea conditiilor din penitenciare, mai degraba pun baietii "destepti" mana de la mana si fac una noua din temelii. Daca tot sunt nemultumiti de ceea ce le ofera "beciul domnesc", Rahova sau Jilava, chiar merita facut un studiu de oportunitate serios, cu dezbatere publica in Parlament. Domnul Dan Sova va conduce sesiunea.

Daca cineva va face un business inedit cu subiectul "amintiri din puscarie" are sanse reale sa dea lovitura. Ma tot intrebam din ce mai fac profit tipografiile si editurile pe criza asta? Raspunsul mi l-a dat recent George Copos, acest geniu din Carpati, condamnat la o pedeapsa cumulata de peste 8 ani, care a iesit de la bulau dupa numai unul, si datorita cartilor scrise in puscarie!

Nu m-as mira ca, daca se va schimba ceva in mizeria aia de Cod Penal, sa se introduca un articol nou pentru cei care isi publica scrierile in editie limitata, imbracata in piele de crocodil, lor sa li se anuleze complet pedeapsa.

Ce sa mai pomenim de Muzeul Comunismului si alte prostii de genul asta. Biblioteca Puscariasilor s-ar putea dota si cu o sectiune de cultura intitulata "Muzeul DNA". N-au condamnat comunistii in 45 de ani cat au de gand sa trimita in inchisoare actualii procurori ai patriei. Degeaba, domnilor! Va rad escrocii in nas dupa ce ies din penitenciare! Multi romani ar sta la coada sa intre in puscarie ca sa ramana cu o avere ca a tovarasului Copos!

Haideti sa facem o petitie la Directia Penitenciarelor din Romania, la care sa cerem o lista a cartilor scrise de nefericitii care isi ispasesc condamnarile in spatele gratiilor. Probabil, daca aceasta bibliografie este partial gata, vom regasi acolo scrieri alese cu pilde de invatatura si evlavie, repere de conduita etica si morala, drumul credintei de la escrocherie la mantuire.

Ce pacat ca nu putem citi inca niciun rand din scrierile de geniu ale lui George Copos. Poate urmeaza o lansare de carte! O sampanie deschisa chiar in fata sediului DNA, cu jurnalisti, microfoane si procurori insetati de dreptate privind pe gem, pititi dupa perdele. Ar mai lipsi sa stam la coada pentru autografe si evenimentul sa se incheie cu un discurs despre moralitate, ca sa ne linistim. Definitiv!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Copos carre plagiat, #condamnati scriu carti inchisoare , #eliberat