ICCJ judeca in februarie recursul DNA la restituirea dosarului Loteria la parchet

Joi, 06 Decembrie 2007, ora 15:54 636 citiri

Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca, la Completul de 9, pe 25 februarie, recursul DNA la decizia de restituire la parchet, pentru refacerea urmaririi penale, a dosarului Loteria, in care este inculpat George Copos, anunta NewsIn.

Curtea Suprema a admis pe 22 octombrie exceptia invocata de avocatul unuia dintre inculpatii din dosarul Loteria, in care este inculpat si George Copos, si a decis trimiterea cauzei inapoi la Directia Nationala Anticoruptie in vederea refacerii urmaririi penale.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis exceptia invocata de avocatul lui Roza Gilio Giuzepe, care a invocat necompetenta materiala a organelor de ancheta, sustinand ca cercetarile ar fi trebuit facute de DIICOT si nu de procurorii DNA si a cerut restituirea cauzei la parchet pentru completarea cercetarilor. Exceptia a fost sustinuta si de ceilalti avocati ai inculpatilor din dosar.

In dosarul Loteria, Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata, pentru evaziune fiscala, pe George Copos - fost vicepremier in cabinetul Calin Popescu Tariceanu, Roza Gilio Giuzepe - cetatean roman, actionar la SC Ana Electronic SA, SC Ana Gup SA si Ana Pan SA, administrator unic la SC Rom Tour G.M. IMPEX SRL, si membru fondator al Fundatiei "PRORAPID" si Ioan Stelian Ratiu - administrator la SC Transilvania International.

- Dosarul Loteria, trimis la Parchet

- Magistratii fug de dosarele importante ca de ciuma

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News