Hotelul Hilton nu mai are 5 stele

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 08:16 2834 citiri

Hotelul Athenee Palace Hilton, din Capitala, detinut de George Copos, si-a pierdut cotatia de cinci stele, dupa un control al Ministerului Turismului.

Oamenii Elenei Udrea au descoperit ca unitatea de cazare functioneaza pe o noua societate comerciala, fapt nedeclarat in termen legal si care ii suspenda astfel autorizatiile obtinute initial, informeaza Evenimentul Zilei.

Acum, reprezentantii hotelului trebuie sa pregateasca un nou dosar de clasificare, dar hotelul nu mai dispune deloc de locuri de parcare, astfel ca nu mai poate obtine calificarea de cinci stele, ci maximum de patru.

Problema parcarii a aparut in momentul in care Primaria Capitalei a reziliat contractele cu firma Dalli pentru 11 parcari din Bucuresti, printre care se numara si suprafata din fata Hiltonului.

Reprezentantii ministerului afirma ca, potrivit legii, hotelurile de cinci stele trebuie sa aiba "parcaj auto in folosinta structurii de primire, cu paza", ceea ce, potrivit procesului-verbal incheiat, lipseste de la Hilton.

In plus, inspectorii au descoperit ca hotelul avea un certificat de clasificare emis in 2008 pe numele societatii Athenee Phenix SA, iar acum functioneaza pe societatea Ana Hotels.

In aceste conditii, proprietarul a fost amendat cu 4.000 de lei si somat sa "ia masurile de intrare in legalitate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News