George Copos, urmarit penal in scandalul plagiatului

Luni, 16 Mai 2016, ora 10:56 4635 citiri
Foto: Hepta.ro

George Copos, fostul patron al celor de la Rapid, este urmarit penal in scandalul de plagiat care il vizeaza.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a depus o plangere penala la Judecatoria Sectorului 1, iar procurorii au deschis un dosar penal, informeaza postul Digi 24.

Copos ar fi fost audiat deja saptamana trecuta, atunci cand a raspuns la intrebari si directorul sportiv al Stelei, Mihai Stoica. Luni a venit randul lui Gica Popescu sa fie audiat de procurori.

Ultimii doi au fost citati in calitate de martori, ei fiind colegi de celula cu George Copos la Penitenciarul Rahova.

Gica Popescu, audiat la Parchetul Capitalei

Fostul patron al Rapidului este suspectat de mai multe infractiuni, printre care se numara atingere la legea dreptului autor, fals si instigare la abuz in serviciu.

George Copos este acuzat de istoricul Catalin Parfene ca i-a plagiat lucrarea de disertatie in cartea "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI", publicata in perioada in care se afla in inchisoare.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit la inceputul anului ca lucrarea lui Copos este un plagiat, fostul sef din Giulesti fiind acuzat ca a preluat inclusiv greselile din disertatia lui Parfene.

30 de zile i-au fost reduse din condamnare lui George Copos pentru ca acesta a publicat cartea "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI".

M.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News