George Copos si Camelia Voiculescu, din nou in instanta in dosarul Loteria II

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 08:31 2538 citiri
Foto: Dolce Sport

Omul de afaceri George Copos si Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, se vor prezenta, miercuri, in fata judecatorilor, intr-un nou termen din dosarul Loteria II, in care cei doi sunt acuzati de fals si spalare de bani.

Procurorii sustin ca fostul vicepremier si Camelia Voiculescu, sefa trustului Intact, au manipulat piata de capital din Romania, provocand un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat. In acest dosar este implicat si fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis.

DNA acuza: Rasdaq, paravan pentru tranzactiile neloiale din Loteria II

George Copos si Camelia Voiculescu ar fi aranjat operatiuni bursiere neloiale pe piata Rasdaq intre firmele pe care le detineau, folosindu-se de informatii confidentiale. Cei trei au fost trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in anul 2008, iar procesul a inceput in 2009 la Tribunalul Bucuresti.

Procesul Loteria II incepe pe 22 ianuarie

Astfel, Copos este acuzat de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, potrivit rechizitoriului DNA.

De asemenea, Camelia Voiculescu este acuzata de folosire a unor informatii privilegiate pentru dobandirea de instrumente financiare prin care a fost posibila manipularea pietei.

In plus, Sorin Pantis este acuzat de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea de instrumente financiare si dezvaluirea de informatii privilegiate.

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News