George Copos: Fara Mugur Isarescu, aveam soarta Greciei

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 08:02 2214 citiri

Proprietarul Holdingului Ana este de parere ca o tara nu poate prospera atunci cand oamenilor, in loc sa li se induca ideea "Munciti precum Copos ca sa aveti si voi ca el", li se induce ideea "Hai sa luam de la Copos, ca sa nu mai aiba nici el" si il lauda pe Guvernatorul BNR pentru ca a reusit sa tina departe Romania de un dezastru financiar similar cu cel al Greciei si Irlandei.

Omul de afaceri spune ca modificarile fiscale si bugetare frecvente nu sunt benefice si ca investitorii au nevoie sa stie care sunt regulile jocului si de convingerea ca acestea nu se vor modifica pe parcurs.

"Nu poti construi un plan de afaceri pornind de la reglementari care se modifica mereu, uneori in sfidarea legilor. Ma refer aici la modificarile Codului Fiscal care, potrivit legii, pot fi efectuate cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acestora si numai in anul urmator celui in care au fost adoptate prin lege", a mai declarat acesta.

Omul de afaceri afirma ca, pana acum, efectele pozitive ale frecventelor modificari fiscale si bugetare sunt greu de identificat si ca sporirea numarului de biruri nu poate compensa proasta gestionare a banului public.

Citeste mai mult despre George Copos: fara Mugur Isarescu, aveam soarta Greciei pe Business24.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News