George Copos, condamnat la inca 4 ani de inchisoare - decizie definitiva

Luni, 25 August 2014, ora 10:07
13554 citiri
George Copos, condamnat la inca 4 ani de inchisoare - decizie definitiva

George Copos a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti (TB) la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria 1.

Magistratii de la TB au mentinut pedeapsa data de judecatorii de la Judecatoria Sector 2, decizia fiind definitiva.

Tribunalul Bucuresti a amanat de trei ori pana acum pronuntarea in dosarul Loteria 1, trimis in judecata in 2006, dar plimbat intre instante din diverse motive.

Copos afla verdictul in procesul Loteria pe 25 august

George Copos se afla in Penitenciarul Rahova din data de 4 martie, cand a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul Transferurilor de magistrati la 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a mentinut pedepsele de cate 4 ani de inchisoare pentru inculpatii Gilio Giuzepe Roza, Stelian Ioan Ratiu si pentru fostul director general al Loteriei Romane Nicolae Cristea, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare, informeaza Mediafax.

In plus, acestora li s-au interzis anumite drepturi electorale, cum ar fi cele de a alege si de a fi ales, pentru o perioada de cinci ani.

Prejudiciu de un milion de euro

In dosarul Loteria 1, fostul patron al Rapidului este acuzat ca a provocat statului un prejudiciu de un milion de euro prin vanzarea unor spatii catre Loteria Romana, la preturi subevaluate in acte.

Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie-decembrie 2004, Copos, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de administratie in cadrul Ana Electronic, impreuna cu Roza si cu sprijinul lui Cristea si Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale, aducand bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea data).

Folosind mecanismul "interpunerii de noi proprietari in procesul de vanzare-cumparare", respectiv SC Romtur GM Impex SRL, Niculaie Ghinea si Ion Matei, inculpatii au ascuns sursa impozabila cu ocazia vanzarii unui asa-zis "pachet" de 38 de spatii comerciale, proprietate a firmei Ana Electronic, catre Compania Nationala Loteria Romana, sustin anchetatorii.

George Copos a fost condamnat de judecatoria Sectorului 2 la 4 ani de inchisoare cu executare, iar procurorii DNA au apreciat ca pedeapsa este suficienta, insa avocatii au solicitat achitarea, sustinand ca hotararea judecatorilor ar fi nelegala si netemeinica.

In urma deciziei de astazi a Tribunalului Bucuresti, avocatii vor deschide un nou proces pentru a se stabili daca cele doua pedepse primite de George Copos se vor contopi sau acesta va primi un spor de pedeapsa, fata de cea pe care o executa deja.

Se ingroasa gluma pentru Copos: noi probleme in Dosarul Transferurilor

Efectele condamnarii: afacerile lui Copos se inchid cu viteza luminii

George Copos mai are deschis inca un dosar, Loteria 2, dar el se afla inca in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti si aflarea sentineti definitive va mai dura, pentru ca in urma cu cateva termene s-a dispus efectuarea unei expertize.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Copos condamnat inchisoare Loteria1, #Copos inchisoare Loteria , #inchisoare
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Copos a jucat la loz in plic si a castigat 'Mai trage odata'.
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
escrocu Copos...primeste ce merita