George Copos, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 16:00 13276 citiri
Foto: Romania Libera

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare de magistratii de la Judecatoria Sectorului 2 intr-un dosar de coruptie deschis in 2006, cand acesta detinea functia de vicepremier din partea PC.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti si apoi la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza B1TV.

Ancheta a inceput in 2006, procurorii DNA autosesizandu-se in urma unei anchete de presa. Scandalul declansat atunci a dus la pierderea functiei pe care Copos o detinea in guvern.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Copos ca a vandut la un pret mult supraevaluat 38 de spatii comerciale catre Loteria Romana, generand astfel un prejudiciu statului de aproape 1 milion de euro.

Alaturi de omul de afaceri in acest dosar au mai fost trimise in judecata alte 4 persoane.

Este vorba despre Gilio Giuzepe Roza, actionar la Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic, director la societatea Rom Tour G.M. Impex si membru fondator al Fundatiei "ProRapid", precum si Stelian Ioan Ratiu (administrator la firma Transilvania International), acuzati de evaziune fiscala.

Totodata, au fost trimisi in judecata Nicolae Cristea, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Companiei Nationale Loteria Romana, membru fondator al Fundatiei ProRapid, si Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la firma Euroest Invest, pentru complicitate la evaziune fiscala.

Conform B1TV Nicolae Cristea a primit si el o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare.

Decizia nefiind definitiva si irevocabila, toti cei condamnati raman in libertate pana la o decizie finala a instantei.

George Copos mai este judecat si in alte dosare, dar pana acum nu s-a pronuntat nicio sentinta definitiva.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News