George Copos concediaza 20% din angajati

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 07:27 1593 citiri

George Copos, cel care controleaza grupul Ana Holding, cu activitati in industria electrotehnica, hoteliera, alimentara si a serviciilor, estimeaza ca va realiza 75% din bugetul prevazut in acest an.

Din aceasta cauza compania va renunta la 20% din angajati. "Managementul a luat aceasta decizie pentru ca in toate tarile in care ANA Imep face exporturi de zeci de milioane de euro puterea de cumparare a scazut enorm de mult in ultima vreme, iar investitiile imobiliare s-au prabusit, motiv pentru care sufera toata industria de bunuri de larg consum.

Ponderea exportului realizat de ANA Imep este de aproximativ 97% din cifra de afaceri. Piata europeana a devenit o competitie extrem de dura in care suntem obligati sa ne batem cu marile multinationale din Europa si cu agresivii jucatori din China, ceea ce in ultima vreme a devenit un proces extrem de complicat pentru oricare intreprinzator roman in conditiile actuale", a spus George Copos, citat de Ziarul Financiar.

Omul de afaceri se asteapta ca "adevarata" criza sa inceapa din primavara anului 2009, insa nu are prevazute alte reduceri de personal.

"Cea mai mare amenintare pentru firmele din Holdingul Ana o reprezinta in acest moment lipsa de predictibilitate. Noi exportam mai mult de 80% dintr-o cifra de afaceri de peste 120 milioane de euro si ne uitam cu multa ingijorare la ceea ce se intampla astazi in Europa", a continuat Copos. De la sfarsitul acestui an, Copos va renunta la cariera politica dedicand-se businessului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News