George Copos cere eliberarea din inchisoare: Ce i-a spus judecatorului

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 15:02 2340 citiri
Foto: Gazeta Sporturilor

George Copos a solicitat pentru a doua oara, in instanta, eliberarea conditionata.

Fostul patron al Rapidului a incercat sa-l convinga pe judecatorul care ii analizeaza cazul sustinand ca a lucrat gratis in puscarie, a scris mai multe lucrari stiintifice inovatoare si a achitat integral prejudiciul.

"Am avut atitudine ireprosabila in inchisoare. Am cerut sa lucrez neplatit si la Rahova si la Jilava, am scris lucrari stiintifice pe teme care nu au fost abordate de specialisti si care au fost apreciate de profesori.

Am dovedit indreptarea mea prin plata daunelor civile, am facut-o imediat dupa condamnare, sunt poate printre putinii condamnati. Mi-am dus cu demnitate pedeapsa", a declarat Copos in instanta, conform jurnalistului Catalin Tolontan.

Mai mult, el a atasat la dosar o caracterizare eliberata luni de conducerea penitenciarului Jilava din care rezulta ca poate fi pus in libertate.

Totusi, este greu de crezut ca acesta va avea succes in demersul sau, Codul Penal fiind foarte clar in privinta liberarii conditionate.

La articolul 100, aliniatul 4 se arata ca "liberarea conditionata nu poate fi dispusa inainte de executarea efectiva a cel putin o treime din durata pedepsei inchisorii", in cazul detinutilor care au mai mult de 60 de ani si care au fost condamnati la mai putin de 10 ani de inchisoare.

Copos are de executat o pedeapsa de patru ani de inchisoare in urma contopirii condamnarilor din dosarul "Transferurilor" si din dosarul "Loteria I".

Asta inseamna ca fostul sef al Rapidului ar mai avea cel putin doua luni de detentie pana sa poata iesi din inchisoare.

Judecatorul a ramas in pronuntare in cazul sau. Cum prima instanta a respins solicitarea lui George Copos de a fi pus in liberate, hotararea de acum va fi definitiva.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News