George Copos cere conexarea dosarelor Loteria I si Loteria II

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 20:28
1059 citiri
George Copos cere conexarea dosarelor Loteria I si Loteria II

Avocatii lui George Copos au solicitat, miercuri, Tribunalului Bucuresti, sa conexeze procesele Loteria I si Loteria II, urmand ca cererea sa fie discutata pe 16 iunie, cand dosarul Loteria I va fi trimis de la instanta la care se judeca in prezent.

Astfel, avocatii patronului echipei Rapid i-au spus judecatorului ca cer ca cele doua procese sa fie judecate impreuna, avand in vedere ca este vorba despre aceleasi activitati comerciale si ca o parte din inculpati sunt implicati in ambele dosare.

Mai mult, aparatorul lui Copos a depus deja la Judecatoria Sectorului 2 o solicitare de trimitere a dosarului Loteria I catre instanta superioara, pentru a se discuta conexarea lui cu Loteria II. Aceasta cerere urmeaza sa fie analizata pe 1 iunie, cand procesul Loteria I are urmatorul termen.

In consecinta, Tribunalul Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 16 iunie, procesul in care George Copos si Camelia Voiculescu, impreuna cu alte 11 persoane sunt acuzati de spalare de bani.

Procesul Loteria II, in care fostul vicepremier George Copos, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Camelia Voiculescu au fost trimisi in judecata de DNA, pentru manipularea pietei de capital, a inceput pe 22 ianuarie 2008 la Tribunalul Bucuresti.

Pe 29 decembrie 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei trei - alaturi de alte zece persoane - fiind acuzati de manipulare a pietei de capital, dupa ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat.

Fostul vicepremier Gheorghe Copos este acuzat de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, conform DNA.

Camelia Voiculescu (fiica senatorului PC Dan Voiculescu - n.red.) este acuzata de folosire a unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.

Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, este acuzat de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii.

In dosarul Loteria I, Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata, pentru evaziune fiscala, in 2006, pe George Copos - fost vicepremier in cabinetul Calin Popescu Tariceanu, Roza Gilio Giuzepe - cetatean roman, actionar la SC Ana Electronic SA, SC Ana Gup SA si Ana Pan SA, administrator unic la SC Rom Tour G.M. IMPEX SRL, si membru fondator al Fundatiei "PRORAPID" si Ioan Stelian Ratiu - administrator la SC Transilvania International.

Procesul a fost judecat initial la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei Sectorului 1, dupa ce Copos nu a mai fost parlamentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#george copos, #dosarele Loteria I Loteria II conexate , #stiri George Copos