George Copos a plagiat in inchisoare: A copiat si greselile din lucrarea originala!

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 12:59 5511 citiri
Foto: Hepta.ro

George Copos a plagiat intr-una dintre cartile pe care le-a scris in inchisoare si cu ajutorul careia a fost eliberat conditionat mult mai repede decat ar fi fost normal.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit ca lucrarea "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI" este un plagiat dupa lucrarea de disertatie a istoricului Catalin Parfene.

In punctul de vedere al Comisiei, dat publicitatii joi, se arata ca este vorba despre un plagiat mult mai elaborat decat clasicul copy-paste.

Copos a fost prins cu minciuna pentru a copiat pana si greselile din lucrarea originala, sustin expertii!

"Comisia considera ca avem de-a face cu un plagiat subtil, realizat prin copiere deghizata sau/si prin repovestire. Nu este vorba despre un clasic copy-paste, ci de un autor profesionist care a realizat foarte multe parafrazari inacceptabile, cum sunt numite in literatura de specialitate, dupa lucrarea de disertatie a domnului Catalin Parfene.

Erori comise de acesta, semnalate de experti, au fost si ele preluate in cartea domnului Copos, ceea ce arata ca acesta ar fi avut la dispozitie lucrarea domnului Parfene. Cel mai adesea, in carte se intalnesc mai multe tipuri de preluari neatribuite prin parafrazare sau rezumare", se arata in punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti.

Specialistii il arata cu degetul si pe profesorul universitar care l-a "indrumat" pe Copos, Stelian Brezeanu.

Acestia sustin ca disertatia istoricului Catalin Parfene nu era una publica si, prin urmare, George Copos nu putea avea acces la ea pentru a o plagia.

Prin urmare, in punctul de vedere al Comisiei se arata ca George Copos nici macar nu si-a scris cartea: "Ar putea exista, in aceasta situatie, ceea ce, in literatura de specialitate, se numeste un ghostwritter, un scriitor profesionist care a realizat operatiunea".

30 de zile i-au fost scazute din condamnare lui George Copos pentru cartea plagiata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News