Dosarul transferurilor din fotbal se judeca vineri (Video)

Vineri, 07 Noiembrie 2008, ora 07:04 887 citiri
foto: www.gsp.ro

Inalta Curte de Justitie si Casatie judeca vineri primul termen din procesul transferurilor de fotbal, in care opt oameni si patru cluburi de fotbal sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu peste 10 milioane de euro.

George Copos, fostul patron de la Rapid, Ioan si Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea sunt acuzati ca au trecut sume mult mai mici decat cele reale in actele oficiale sau au "spalat" sume imense prin intermediul societatilor off-shore, anunta Realitatea Tv.

Cei opt sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani in cazul unor transferuri ale unor fotbalisti romani in strainatate intre 1999 si 2005.

Acuzatii sunt anchetati din cauza ca au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat.

Conform procurorilor, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate in conturi ale unor firme off-shore din Insulele Virgine si Olanda.

Ulterior, unii dintre invinuiti si-au insusit sumele respective. Banii trebuiau sa ajunga la cluburile de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati, dupa transferul in strainatate a 12 fotbalisti.

Pentru recuperarea prejudiciului adus la bugetul statului, Directia Nationala Anticoruptie a aplicat deja sechestru asupra bunurilor mobile si imobile ale tuturor celor opt acuzati. In plus, conturile cluburilor Dinamo Bucuresti, Gloria Bistrita, Rapid Bucuresti si Otelul Galati au fost blocate.

I.U.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News