Dosarul Loteria, in discutie la ICCJ

Marti, 10 Martie 2009, ora 07:52 715 citiri

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) urmeaza sa ia in discutie, marti, o exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatul lui George Copos in dosarul in care acesta este acuzat de evaziune fiscala in dosarul Loteria I.

Exceptia se refera la competenta instantei dupa calitatea inculpatului, in sensul ca ICCJ ar fi competenta sa judece acest dosar chiar daca fostul vicepremier George Copos nu mai are aceasta calitate, deoarece fapta are legatura cu atributiile de serviciu ale acestuia.

Procurorii anticoruptie au dispus, la 6 iunie 2006, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata in stare de libertate a lui George Copos, acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, in urma unor tranzactii realizate cu Compania Nationala Loteria Romana.

In dosar au mai fost trimisi in judecata Roza Gilio Giuzepe, cetatean roman, actionar la societatile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundatiei 'ProRapid' si Ioan Ratiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News