Copos vrea sa cumpere actiunile vandute de Udrea la Athenee Palace

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 09:25 1707 citiri

Omul de afaceri George Copos intentioneaza sa-si intareasca pozitia de actionar majoritar la societatea Athenee Palace Hilton, cumparand actiunile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ministerul condus de Elena Udrea a anuntat deja ca ar trebui privatizate toate unitatile din turism pe care statul le mai detine, pentru a putea atrage noi investitori in acest domeniu, printre care si actiunile Athenee Palace Hilton, care are cea mai valoroasa participatie a ministerului, conform Evenimentul Zilei.

Omul de afaceri detine in acest moment, prin doua companii, 57,63% din pachetul de actiuni ale Athenee Palace Hilton, potrivit informatiilor prezentate de Bursa de Valori Bucuresti. Ceilalti actionari sunt Ministerul Turismului, cu 33,9% si SC Tehnofrig Palace SA, SIF Oltenia si Tempus Invest SRL cu circa 8%.

Copos sustine ca intentioneaza sa plateasca "un pret corect" pentru actiunile listate la bursa. "Suntem listati la Bursa, asa ca nu va fi niciun mister", sustine el, refuzand insa sa precizeze suma maxima pe care este dispus sa o ofere.

La pretul ultimelor tranzactii cu actiuni ATPA, pachetul detinut de minister valoreaza 5,95 milioane de lei, (1,45 milioane de euro). In cazul pachetelor mari, insa, pretul se negociaza.

Un alt partener al ministerului interesat de activele puse in vanzare este SIF Transilvania. Fondul are participatiuni alaturi de minister la alte trei societati: Neptun Olimp SA, unde institutia condusa de Elena Udrea detine 52,22%, Anca Irina SA, unde mai are 40% si THR Marea Neagra, la care participa cu doar 0,18%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News