Copos, scrisoare deschisa catre fotbalul romanesc: Asa nu se mai poate!

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 19:44
1613 citiri
Copos, scrisoare deschisa catre fotbalul romanesc: Asa nu se mai poate!

George Copos, patronul clubului Rapid Bucuresti, a redactat o "scrisoare deschisa adresata fotbalului romanesc" prin care isi manifesta nemultumirea fata de greselile de arbitraj comise impotriva giulestenilor.

Iata scrisoarea lui Copos:

Ma abtin cat pot sa fac comentarii necontrolate, la "cald", atat in afaceri cat si in fotbal. Din pacate, uneori, atunci cand "viata bate filmul", sunt obligat sa las deoparte si bunul simt, si moderatia, si echilibrul. O astfel de situatie este cea care s-a creat aseara, la meciul dintre Rapid si Dinamo. Sa revedem mai intai faptele: citez din presa de specialitate:

"Rapidul putea incepe cu un penalty, pe care ar fi trebuit sa-l primeasca dupa nici 4 minute de joc! Surdu a intrat in careu, Scarlatache l-a talonat, dupa care i-a luat piciorul de sprijin cu stingul. Reluarile TV o demonstreaza. Insa Hategan (arbitrul meciului - n.n.) n-a vazut, fiind departe de faza, iar asistentul Cristi Nica nu s-a implicat deloc, astfel ca giulestenii au ramas fara lovitura de la 11 metri."

Asa s-a distrus un derby, prin grija arbitrului / arbitrilor / observatorului de joc / observatorului de arbitri / supervizorului, care, cu totii, par sa isi fi dat mana impotriva Rapidului.

Am vazut in viata mea multe greseli de arbitraj. Cu toate acestea, ceea ce am vazut aseara intrece inchipuirea mea. Nu a fost o greseala de arbitraj, a fost un complot anti Rapid. Sa fim seriosi si sa nu ne facem ca nu intelegem mecanismul: arbitrii nu creeaza astfel de situatii nici din prostie, nici din ignoranta in ale fotbalului, nici de capul lor. Arbitrii nu sunt de capul lor! Ei fac parte dintr-o structura care are un sef. Las de o parte demonstratia logica si trec la concluzie: M-AM SATURAT CA TITLUL DE CAMPIOANA SA SE DECIDA, AN DE AN, IN AFARA GAZONULUI, DE CATRE ACEIASI OAMENI, PRIN ACELEASI MECANISME OCULTE.

Haideti sa vedem unde stam in prezent. Suntem in total o mana de oameni de afaceri care investesc la modul serios in fotbal. Cu greu, incropim bugete cat de cat acceptabile pentru echipele pe care le sustinem. Mobilizam circa 8 - 10 milioane de euro pentru un campionat - bani multi! Cu toate ca aducem bani de acasa, uneori multe milioane de euro anual, opinia publica este mereu cu ochii pe noi si comentariile la adresa noastra, cele mai multe dintre ele, sunt deosebit de acide. Structurile statului nu ne sprijina. Spre exemplu, in cazul Rapidului noi negociem de luni de zile cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii problema folosirii stadionului din Giulesti. Fara nici un rezultat concret, cu toate ca noi am investit pana in prezent peste 2,5 milioane euro intr-un stadion care, practic, nu este al nostru. Ministerul nu are nici vointa de a-l reface (el fiind proprietarul), nici mijloacele necesare, nici bunavointa de colabora cu noi, care am putea face multe pentru refacerea stadionului. Sponsori aproape ca nu mai sunt. Scandalurile in jurul fotbalului - reale sau create artificial - se tin lant. Noi, cei care facem ca "spectacolul sa continue", suntem huliti si acuzati de unele institutii ale Statului, de o parte a spectatorilor si de o parte a opiniei publice / mass media. Chiar si Justitia ne priveste cu ochi incruntati!

Intr-o astfel de situatie imi pun o intrebare: CE MOTIV AVEM SA MAI CONTINUAM ? Pierdem bani, imagine si respect ! Raspund tot eu: o facem din respect fata de echipele pe care le finantam si fata de suporteri. Personal m-as simti extrem de jenat sa las Rapidul sa se scufunde in divizii inferioare, dupa 89 de ani de existenta. Si, totusi, ASA NU SE MAI POATE CONTINUA !

Incerc sa gasesc o solutie la mecanismele craciunesciene care sugruma fotbalul romanesc si ajung sa cred ca singura solutie optima este cea pe care au folosit-o si stramosii nostri atunci cand, in 1866, au adus pe tronul Romaniei un principe strain, dintr-o casa domnitoare din Europa: solutia pe care o sustin este FOLOSIREA DE ARBITRI STRAINI la jocurile importante din campionat, adica la marile derby-uri, cel putin. Dupa ce am vazut cum arbitrii romani pot sa vicieze rezultatul unui derby intern MA ALATUR CELOR CARE SUSTIN ACEASTA IDEE.

Cu atat mai mult cu cat presedintele arbitrilor, Ion Craciunescu, sustine, in continuare, ca "ar trebui sa-i dam credit arbitrului", in ciuda tuturor evidentelor, inclusiv a inregistrarilor video. Este evident ca a apara pe fata o asemenea eroare de arbitraj arata ca nu suntem in fata unei simple erori umane ci a unei erori INTENTIONATE - poate "A Uneia Comandate", domnule Ion Craciunescu ? Ar fi singura explicatie pentru apararea unei erori grave!

Marea problema a arbitrajului romanesc este insusi presedintele Comisiei de Arbitri, Ion Craciunescu ! Regretam ca am ajuns (prea tarziu) la aceasta concluzie !

Rapid a incheiat la egalitate, scor 0-0, derbiul cu Dinamo si se afla la opt puncte de liderul CFR Cluj in clasamentul Ligii 1, dar ardelenii au un meci mai putin disputat.

C.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#george copos, #Copos Rapid, #arbitraje Liga 1 , #Rapid