Copos scapa de puscarie: Cum i s-au scazut 202 zile din pedeapsa

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 18:39 10301 citiri
Foto: stiripesurse.ro

George Copos este primul condamnat din "lotul fotbal" care se pregateste sa iasa din inchisoare.

Comisia de specialitate din penitenciarul in care acesta isi executa pedeapsa si-a dat avizul pentru liberarea conditionata a fostului patron al Rapidului, iar cazul sau a ajuns in instanta.

Din dosarul depus la Judecatoria Sectorului 5 aflam ca George Copos a scapat de 202 zile din cei patru ani de inchisoare pe care ii are executat.

Potrivit celor de la B1 TV, Copos n-a facut probleme in spatele gratiilor, a participat la activitati si programe educationale, recenzii de carti si multe altele.

"S-a mentionat ca numitul Copos Gheorghe a avut un comportament exemplar pe durata executarii pedepsei, nefiind sanctionat disciplinar, a fost recompensat de trei ori, a participat la activitati lucrative si programe educationale, recenzii de carte, dezbateri, cenacluri literare, redactare reviste, activitati sportive recreative si moral religioase, a realizat lucrari stiintifice, a mentinut legatura cu familia si nu este cunoscut cu antecedente penale", arata Judecatoria Sectorului 5.

In urma acestor activitati, fostului sef din Giulesti i s-au scazut 202 zile din pedeapsa.

Totusi, potrivit Codului Penal, el nu poate parasi penitenciarul inainte de a executa efectiv o treime din pedeapsa.

Asta inseamna ca George Copos ar putea fi eliberat dupa un an si patru luni, la inceputul lui iulie 2015.

Fostul patron al Rapidului a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare in "Dosarul Transferurilor" si la alti patru ani de inchisoare in "Dosarul Loteria 1". Instanta a dispus contopirea pedepselor si executarea celei mai mari dintre ele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News